Pan złożył w grudniu wniosek o ZR, dochód zerowy, rodzina trzyosobowa. dostał decyzję przyznającą od grudnia 2014r, wczoraj przyszedł, bo urodziło mu się drugie dziecko i składa wniosek o ZR na to dziecko i o JZ. Teraz dopiero wychodzi na jaw, że w grudniu nie zgłosił dochodu żony (żona jest zatrudniona jako niania). Doliczając jej dochód, mieszczą sie w kryterium. Pan ma zasiłek dla bezrobotnyvh od grudnia, doliczam jego dochód za styczeń, przekroczenie od lutego. Luty sie nie należy. W związku z tym, że ponowny wniosek złożył w marcu, i w składzie rodziny 4 osoby, to dochód od marca mieści się w kryterium. Jak mam zrobić, żeby uznać miesiąc luty na NP? Jaka decyzją?
od sierpnia 2014r. przyniosła mi dochód netto za wrzesień. Od lutego 2015 jest nienależnie pobrane. Teraz powstaje problem jak to zrobić, skoro wniosek o zmianę świadczenia wpłynał w marcu a zarazem wypłynął fakt, że kobieta pracuje
no to już jej problem nie twój , skoro nie zgłosiła to musi zwrócić.
Doliczasz jej dochód za wrzesień , jego za styczeń i za luty np.
Ja bym najpierw zrobiła np. za luty w jednej decyzji a drugą od marca przyznała na nowe dziecko, no i z tego co jej przyznasz potrąciła to np., ale ja jestem młody pracownik wiec się mogę mylić