nie tylko - proszę przeczytać do końca ten artykuł, a szczególnie ostatnią część ustępu 1. od wyrażenia "lub ...." - nie ma tam nic, że bez zgody strony tylko ogólnie
Art. 13a ustawy o 500+
Przyznanie przez organ właściwy lub wojewodę świadczenia wychowawczego nie wymaga wydania decyzji. Odmowa przyznania świadczenia wychowawczego, uchylenie lub zmiana prawa do świadczenia wychowawczego oraz rozstrzygnięcie w sprawie nienależnie pobranego świadczenia wychowawczego wymagają wydania decyzji.
Owszem uchylenie wymaga wydania decyzji - ale nie uchylasz decyzji tylko informację - czyli wystawiasz decyzję uchylającą prawo do świadczenia (nadane informacją)
sylwiasz a dlaczego strona chce uchylić?
za zgodą to zawsze na 155kpa ale tak jak mówi Alalala to dotyczy ostatecznych decyzji chyba, żeby potraktować informację jako nową formę zakończenia postępowania coś w zasadzie podobnego do milczącej zgody tylko z uwagi na koordynację nie wprowadzili milczącej zgody bo w ciągu miesiąca nie da się jej ustalić u tylu osób, więc nie zdążylibyśmy wydać decyzji odmownych...
ja jak kiedyś robiłam uchylenie prawa do świadczenia to robiłam na 104kpa i 16.6uo500+ ale to było uchylenie za okres koordynacji właśnie