jaki art. KPA, jeżeli zawieszamy postępowanie wszczęte z urzędu, a chodzi o to, że (dot. św. rodz.):

Wybrane tematy:
Informacja o przyznaniu świadczenia pieniężnego Ukraina Wzór decyzji przyznającej zasiłek rodzinny + dodatki ZŁOTÓWKA ZA ZŁOTÓWKĘ CV i adres Wzór umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych do AOON ZUS - pismo o zaprzestaniu płacenia skł. em-rent. Wniosek o udostepnienie dokumentacji medycznej
ODPOWIEDZ
~Iwona

jaki art. KPA, jeżeli zawieszamy postępowanie wszczęte z urzędu, a chodzi o to, że (dot. św. rodz.):

Post autor: ~Iwona »

1. Babka dostała zawiadomienie o wszczęciu post. (dot. przedłużenia okresu zasiłkowego)

2. teraz w lipcu złożyła mi oświadczenie, że nie chce zmiany decyzji (tzn. nie chce przedłużenia rodzinnego do końca października), tylko chce, żeby ta stara dec. została do końca sierpnia, tak jak jest, bo od września 2009 będzie mieszkać w innej gminie i tam będzie się starać o rodzinne

3. moje pytanie: rozumiem, że muszę zawiesić postępowanie, tylko nie wiem, na jaki art. KPA się powołać, czy 98? (chociaż mam wątpliwości, bo bo wprawdzie pisze, że organ administr. publ. może zawiesić postępowanie, JEŻELI WYSTĄPI O TO STRONA, ale pisze też \"na żądanie której postępowanie zostało wszczęte...\" , a przecież wszczynaliśmy to post. z urzędu, bo ustawa się zmieniła - czy ktoś ma jakiś pomysł, na co się powołać, jak to rozwiążąć? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
~j

Re: jaki art. KPA, jeżeli zawieszamy postępowanie wszczęte z urzędu, a chodzi o to, że (dot. św. rodz.):

Post autor: ~j »

w tym przypadku umarzamy a nie zawieszamy - art. 105 kpa
ODPOWIEDZ