jaki art. KPA, jeżeli zawieszamy postępowanie wszczęte z urzędu, a chodzi o to, że (dot. św. rodz.):
1. Babka dostała zawiadomienie o wszczęciu post. (dot. przedłużenia okresu zasiłkowego)
2. teraz w lipcu złożyła mi oświadczenie, że nie chce zmiany decyzji (tzn. nie chce przedłużenia rodzinnego do końca października), tylko chce, żeby ta stara dec. została do końca sierpnia, tak jak jest, bo od września 2009 będzie mieszkać w innej gminie i tam będzie się starać o rodzinne
3. moje pytanie: rozumiem, że muszę zawiesić postępowanie, tylko nie wiem, na jaki art. KPA się powołać, czy 98? (chociaż mam wątpliwości, bo bo wprawdzie pisze, że organ administr. publ. może zawiesić postępowanie, JEŻELI WYSTĄPI O TO STRONA, ale pisze też \"na żądanie której postępowanie zostało wszczęte...\" , a przecież wszczynaliśmy to post. z urzędu, bo ustawa się zmieniła - czy ktoś ma jakiś pomysł, na co się powołać, jak to rozwiążąć? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
jaki art. KPA, jeżeli zawieszamy postępowanie wszczęte z urzędu, a chodzi o to, że (dot. św. rodz.):
Re: jaki art. KPA, jeżeli zawieszamy postępowanie wszczęte z urzędu, a chodzi o to, że (dot. św. rodz.):
w tym przypadku umarzamy a nie zawieszamy - art. 105 kpa
Re: jaki art. KPA, jeżeli zawieszamy postępowanie wszczęte z urzędu, a chodzi o to, że (dot. św. rodz.):
dziękuję Ci bardzo i pozdr.
Oprócz jaki art. KPA, jeżeli zawieszamy postępowanie wszczęte z urzędu, a chodzi o to, że (dot. św. rodz.): - Wzory pism przeczytaj również:
na jakiej str. int. jest ten wykaz sprawozdań z FA za II kwart.?
wzór decyzji przedłużająćej świadczenia rodzinne
Wniosek o ustanowienie przedstawiciel
czy ktoś ma wzór jakiegokolwiek UMORZENIA postępowania (na podst. art. 105 KPA)? będę b. wdzięczna
przekazanie do infomonitor
pomocy !!!
bez rozpatrzenia!
Pomocy
zawiadomienie o wszczęciu postępowania
prokuratura
art. 108, 130 KPA
Decyzja przyznająca zas. pielęgnac. z tytułu ukończenia 75 lat.
bardzo ważne
nargoda w POKL
wszczęcie
upo,mnienie do dłuznika o zwrocie należności