jaki termin - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 24 mar 2014, 13:05

witam

jaki wstawić termin do dodatku energetycznego skoro wniosek był złożony 28.02.2014 to powinienem chyba od 01.02.2014 do 30.04.2014?
~Jarosław G.

Napisano: 24 mar 2014, 13:12

Dokładnie , przyznajesz dodatek energetyczny od 01.02.2014 r. do 30.04.2014 r.
~wiola

Napisano: 25 mar 2014, 9:29

a mam jeszcze pytanie bo mam wniosek a pan ma dodatek mieszkaniowy do końca marca czyli ja wystawiam mu decyzje o dodatku energetycznym również do końca marca, chyba że przyjdzie z wnioskiem w marcu i jak będzie miał przyznany dodatek mieszkaniowy to wtedy mogę mu do kwietnia decyzje zrobić ?
~Jarosław G.

Napisano: 25 mar 2014, 9:45

Jeśli złożył już wniosek na nowy dodatek i jest pewność, że go dostanie to można spokojnie przyznawać do końca kwietnia.
~MZ

Napisano: 25 mar 2014, 9:49

a co jeśli pani złożyła wniosek o dm w marcu i o de tez w marcu z tym ze obecnie nie ma DM pierwszy raz złożyla o DM i DE. co powinnam zrobić?? dać decyzje odmowna DE ??
~marysia

Napisano: 25 mar 2014, 9:58

To DE można przyznać tylko na kwiecień. Potem ma przyjść w maju i składać nowy wniosek.
~MZ

Napisano: 25 mar 2014, 10:15

no ale DE należy sie w tym samym m-cu w którym zlozy sie wniosek, a DM od nastepnego. Czyli DM od kwietnia, a co z DE??? niby od marca, ale w marcu nie ma DM wiec nie spełnia warunku. czy dobrze mysle??? dec. odmowna? czy wezwac pania zeby zlozyla w kwietniu a ten wniosek oddac??
~marysia

Napisano: 25 mar 2014, 10:35

To zarejestruj wniosek z datą 1 kwietnia i tego samego dnia załatw sprawę, nie ma co sobie głupiej roboty dodawać.
~MZ

Napisano: 25 mar 2014, 21:08

Albo niech wycofa wniosek i ch... ja tak zrobiłam z nadgorliwcami i teraz się pilnują.
~Lulka

Napisano: 26 mar 2014, 2:53

a z czego wynika że DE przysługuje od miesiąca w którym składany jest wniosek?

wnioski złożone w marcu dodatek od kwietnia...
i DM i DE...
składają dwa wnioski razem, nie pomylę się, żadnych spłat... po co sobie komplikować życie?

jedynie uważam aby decyzja o DM była wydana przed decyzją o DE i to wszystko...

jeden i drugi dodatek przyznaję na okres od 1 kwietnia 2014 do 30 września 2014...
po co za miesiąc znów ma składać nowy wniosek, i kolejną kopię umowy,
od maja będzie zmiana kwot DE... to się zmieni decyzję i już

~gorzatka

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem