jaki zastosować artykuł - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 14 sie 2014, 8:01

Witam
Otrzymałam pismo z KRUS o podanie listy osób pobierających zasiłek dla opiekunów.
Chciałabym się powołać na ustawę o ochronie danych osobowych a dokładnie na to że nie mogę podać im konkretnie kto pobiera takie świadczenie bo nie mam zgody tychże osób
Proszę o podpowiedz na jaki art. się powołać
Z góry serdecznie dziękuję
abb

Napisano: 14 sie 2014, 8:52

możesz poczytać coś w Ustawie o ochronie danych art. 23 ust. 1 pkt 1-5.,tam jest o zgodzie strony aczkolwiek to takie trochę naciagane, bo my przecież jesteśmy zobiowiązani do udzielania informacji
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 14 sie 2014, 9:08

Tak jesteśmy ale ja też otrzymałam pismo żeby im dostarczyć ksero decyzji. Zadzwoniłam do mojej placówki i po rozmowie z Panią ustaliłam ze oni wystąpią do nas z wnioskiem o udostępnienie danych osobowych i ja żadnych decyzji im nie dostarczę o nie
ek-

Napisano: 14 sie 2014, 9:13

Ostatnio jak byłam na szkoleniu które prowadziła Pani z PUW powiedziała ona nam że jedynie na wniosek o udostępnienie danych odpisujemy. Wniosek ma dotyczyć jednej osoby a nie że my mamy im napisać listę osób pobierających świadczenie i jeszcze wysłać im ksero decyzji i oświadczeń
abb

Napisano: 14 sie 2014, 9:20

No to wiesz co robić abb :))
ek-

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x