Jednorazowa zapomoga a dochód z Wielkiej Brytanii - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 11 sty 2018, 10:10

Kochani jak obliczyć dochód do jednorazowej zapomogi w sytuacji gdy ojciec dziecka przebywa poza granicami kraju tj. w Anglii. Czy to osoba ma mi oświadczyć na oświadczeniu pod rygorem że otrzymał tyle i tyle kasy w 2016 r,. czy przyjąć jakiś miesiąc ? miał ktoś podobną sytuację i wie jak postąpić ?
undisovered
Praktykant
Od: 09 sty 2018, 9:32
Zajmuję się: ŚR, ŚW, FA

Napisano: 11 sty 2018, 10:15

jedyne co mam to tzw. payslip za każdy tydzień pracy w 2016 r., czy to są odpowiednie dokumenty ? czy mogę np kwotę netto z tego payslipa przemnożyć przez przelicznik NBP na dany dzień i zsumować ?
undisovered
Praktykant

Napisano: 11 sty 2018, 10:37

podpowie ktoś ?
undisovered
Praktykant

Napisano: 11 sty 2018, 10:38

najpierw to musisz ustalic od kiedy pan pracuje w tej anglii, jesli caly rok 2016 to pan ma oswiadczyc cci ile zarobil za caly rok (ja kaze im wpisywac kwote w walucie i przemnozyc przez przelicznik na ostatni dzien roboczy 2016 roku, zeby wyszly zlotowki), jesli nie pracowal caly rok tylko zaczal pozniej to ma dochod uzyskany, wiec musi okreslic date od kiedy podjal tam zatrudnienie, i wtedy odpowiednio albo dochod za 2016 i dzielisz przez odpowiednia ilosc miesiecy, albo dochod uzyskany po roku bazowym - czyli oswiadcza dochod z drugiego miesiaca od podjecia zatrudnienia - a przelicznik na ostatni dzien roboczy tego miesiaca
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 11 sty 2018, 10:38

oświadczenie o dochodach nieopodatkowanych, tam się podaje dochody zagraniczne nieopodatkowane w PL
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 11 sty 2018, 10:57

dziękuje wam serdecznie :) ;)
undisovered
Praktykant

Napisano: 11 sty 2018, 11:09

a podpowiedzcie mi jeszcze Kochani, bo jeszcze ta wnioskodawczyni złożyła wniosek o świadczenie rodzicielskie, czy do tego wniosku dołączyć te payslipy które wnioskodawca załączył do becikowego ?? czy skupić się tylko na danych z empatii, i ewentualnie przepuścić Panią przez SEPI czy w urzędzie pracy nic nie pobiera ?
undisovered
Praktykant

Napisano: 11 sty 2018, 11:15

jej wniosek o rodzicielskie przekazujesz do wojewody, dochody przy swiadczeniu rodzicielskim akurat nie maja znaczenia, ale wazny jest adres zamieszkania pana w anglii i adres jego pracodawcy, i na jak dlugo ma zawarta umowe.. , lepiej by bylo,zeby dolaczyli do wniosku kopie jego umowy :)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 11 sty 2018, 11:54

Kb, Pan pracuje tam cały czas od 2016 r., a nawet i pewnie wcześniej. Mam adres Pana tamtejszy i adres pracodawcy. Nie wiem właśnie na jak długo ma zawarta umowę, próbuje to ustalić i ew. poproszę o kopię umowy. przepuszczę przez empatię, bo SEPI już mam ze Pani nie ma przyznanych żadnych zasiłków w PUP i pakuje i wysyłam do Wojewody. a w beciku po wstępnych obliczeniach będzie odmowa. z tym że jeszcze zapytam na załączniku od nieopodatkowanych to wpisuje mi kwotę netto ?? czy brutto i odejmuje wszelkie pochodne ?
undisovered
Praktykant

Napisano: 11 sty 2018, 12:05

do wniosku o rodzicielskie nie jestes organem wlasciwym,wiec przez nic jej nie przeuszczasz:) wojeowda przepusci ja przez co trzeba:D , a umowe dostarczy to ok, a jak nie to mozesz wniosek odeslac bez umowy..a w beciku dochod zza granicy za rok 2016 na zalaczniku o nieopodatkowanych i ma to byc kwota po odliczeniu tego co ma byc odliczone :) na druku oswiadczenia w tirecie o dochodzie osiagnietym za granica jest napisane co nalezy odliczyc
kb
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x