jestem dłużnikiem ratunku - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 29 sty 2014, 13:16

komornik zajął mi 60 % wynagrodzenia poniewaz moja obecna/ była dziewczyna pobierała fundusz na nasze dzieci. co zrobić żeby zabierał mniej?
~paweł

Napisano: 29 sty 2014, 13:20

pogodzić się z nią i żyć jak Bóg przykazał.
~Elmer

Napisano: 29 sty 2014, 13:22

zacząć płacić. Nic nie będzie zabierał.
~behemot

Napisano: 29 sty 2014, 13:23

Trzeba było płacić na dzieciaczki to nie byłoby problemu i komornika.
~Anka W.

Napisano: 29 sty 2014, 13:30

pobiera mi 60% i prawi nic mi nie zostaje. teraz jestem z matka moich dzieci. na życie zosdtaje nam ok 500 zł. czy jest mozliwość aby komornik zminiejszył ten procent np do 30?
~paweł

Napisano: 29 sty 2014, 13:35

tylko na wniosek wierzyciela. Na to bym nie liczył. Jak pobiera FA to żaden ośrodek na to nie pójdzie.
Jak się nabroiło i nie płaciło to teraz niestety musisz cierpieć.
Albo pogodzić się z wierzycielką i dojść do konsensusu, ewentualnie obniżyć alimenty w sądzie (ale to będzie skutkować na przyszłość).
~Elmer

Napisano: 29 sty 2014, 13:58

wyzej napisałem ze jestem z matka moich dzieci na które mam zasadzone alimenty i na które był pobierany fundusz. pogodziliśmy sie i FA juz nie pobiera od 2011 roku. komornik zabiera 60% wynagrodzenia....czy jest możliwość aby zmniejszył ten procent?
~paweł

Napisano: 29 sty 2014, 13:59

jedż do komornika i rozmawiaj, może coś utargujesz i z osrodkiem, komornik działa zgodnie z ustawą
~dzela

Napisano: 29 sty 2014, 14:01

komornik egzekwuje stary FA?
Jeżeli tak to wystąp do ośrodka o rozratowanie
~Elmer

Napisano: 29 sty 2014, 14:02

osrodek odsyła mnie do komornika, komornik do ośrodka. ja juz głupieje. prosze czy ktoś sie jeszcze wypowie co moge zrobic? dłuznik tez człowiek...
~paweł

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem