hej, mam problem jestem OWD dłużnika, wysłałam do niego wezwanie o stawieniu się na wywiad korespondencja dwukrotnie awizowana została zwrócona do organu, napisałam więc zawiadomienie o wszczęciu postępowania administracyjnego + pismo do komornika. Znowu korespondencja nie odebrana dwukrotnie awizowana została do nas zwrócona, komornik odpisał, że Pan miał jakieś dwie wpłaty w ciągu ostatnich 6 miesięcy więc powinno mu się wydać decyzję. Jednocześnie wystąpiłam z pismem do policji o ustalenie adresu zamieszkania, okazało się, że takiego budynku nie ma i nie udało się ustalić aktualnego adresu dłużnika. Co powinnam dalej zrobić...?
a zawiadomienie o wszczęciu postępowania administracyjnego w sprawie wydania decyzji o uznaniu dłużnika za uchylającego się od zobowiązań alimentacyjnych?
W większości wraca informacja, że nie ustalono aktualnego adresu lub dłużnik przebywa za granicą, również bez konkretnych danych adresowych. A jak się trafi, że komornik podaje adres to przeważnie nieaktualny. I znów okazuje się, że adres nieznany. Rozumiem, że w takiej sytuacji nie wszczynam postępowania? A co do teczki? Notatka?
Przepraszam, jeżeli zadaję banalne pytania, ale dostałam fundusz "w prezencie" na zasadzie radź sobie.