Jestem przed wydaniem decyzji o uchylaniu się - co dalej - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 17 kwie 2014, 11:35

A więc jak wyżej jeszcze nie wydalam decyzji ale zaczęłam sie własnie na tym etapie zastanawiac czy aby jestem organem właściwym do tego...

W tamtym okresie wyslalam wniosek o podjecie dzialań do innego osrodka A (tam gdzie ponoc mieszkał) ośrodek A odpisał że wzięli oświadczenie od dłuznika ze mieszka pod naszym adresem tj w naszej gminie wiec oni nie sa organem własciwym. wtedy zastanawialo mnie to że jednak od nich wezwanie pod tamtym adresem odebral i zjawil sie u nich, no ale ok. Podjelam wiec dzialania, wyslalam wezwanie na tut. adres, Przyszedł, wywiad był, jednak nie zarejesterowal sie wiec była decyzja itd.

w tym okresie juz podjelam od razu dzialania.
Wezwanie - podwójne awizo
Wszczecie - podwójne awizo

pismo do komornika -nie płacił. a więc teraz powinnam wydac decyzję... jednak niepokoi i zastanaiwa mnie fakt że komornik we wszystkich pismach podaje jego tamten adres w gminie A. A tak myślę, czy tamten ośrodek może poprostu nie poinformowal komornika o tym? Co powinnam zrobic w takiej sytuacji. Biorac pod uwagę tez fakt że korespondencji nie odbierał. Co więcej tutejszy adres jest to ten sam adres gdzie mieszka wierzycielka. Dłuznik w dowodzie ma tamten adres w gminie A i oświadczył na wywiadzie wtedy tez że ten dom tutaj maja na pół z byłą żoną.

Pomóżcie, co zrobić? pisac do komornika ? czy wydac decyzje?
majka131

Napisano: 17 kwie 2014, 11:38

gmina A wysłała nam tez ksero oświadczenia w którym dłuznik oświadcza, że adres w gminie a to jest miejsce jego zameldowania (czyli pewnie tam gdzie mieszkał przed małżeństwem) a te mieszka w teraz pod adresem w naszej gminie, ale to oświadczenie było z listopada 2012.
majka131

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x