Jestem w tym nowa proszę o pomoc - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 12 wrz 2017, 23:05

Witam
Jeżeli przychodzi pismo o podjęcie działań wobec dłużnika to co robię
- wezwanie na wywiad , oświadczenie majątkowe
Jezeli nic się nie zmieniło od poprzedniego roku to czy mogę dodać art 5a ust 2 i nie aktywizować w pup
Odsyłam informacje do komornika i odpowiedz do ośrodka wierzyciela
Czy coś jeszcze muszę zrobic?
Proszę o informacje ewentualnie jakieś wzory pism
Wielkie dziekj
Ania@
Stażysta
Od: 16 mar 2017, 13:30
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 13 wrz 2017, 8:10

5a tylko w przypadku wydanej wcześniej decyzji uznającej za uchylającego się dłużnika
młoda

Napisano: 13 wrz 2017, 9:05

Art. 5a. [Postępowanie w przypadku kolejnego wniosku dotyczącego tego samego dłużnika alimentacyjnego]
2. W przypadku gdy organ właściwy dłużnika ustali na podstawie wywiadu alimentacyjnego lub oświadczenia majątkowego, że sytuacja dłużnika alimentacyjnego nie uległa zmianie, lub w przypadku gdy dłużnik alimentacyjny uniemożliwi przeprowadzenie tego wywiadu lub odmówi złożenia oświadczenia majątkowego, organ właściwy dłużnika nie informuje właściwego powiatowego urzędu pracy o potrzebie aktywizacji zawodowej dłużnika alimentacyjnego ani nie wszczyna postępowania dotyczącego uznania dłużnika alimentacyjnego za uchylającego się od zobowiązań alimentacyjnych, jeżeli poprzednio wydana decyzja o uznaniu dłużnika alimentacyjnego za uchylającego się od zobowiązań alimentacyjnych pozostaje w mocy.
Ja to tak rozumiem
Ania@
Stażysta
Od: 16 mar 2017, 13:30
Zajmuję się: ŚW

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x