Zajmuje się ŚR i FA, no i dostałam też dodatkowo 500 plus niby tylko do pomocy ale mam do załatwienia (tylko ja) ok 150 wniosków ze stanem na dzień wczorajszy. Jestem załamana tą ilością spraw do załatwienia. Do tego ludzie przychodzą do nas do ŚR niemal bez przerwy po nr konta, po pesele do wniosków 500 plus, niby tylko wniosek muszą wypełnić bo wszystkie dane za nich pozyskujemy a jeszcze tak ciężko im w domu poszukać pesele i nr konta... Do tego tel się urywają, no i wnioski są stale z ŚR przyjmowane na bieżąco bo ludzie myślą że skoro może do 500 plus na pierwsze dziecko się załapią to do rodzinnego też, bo jest złotówka za złotówkę. Ja przy tym nawale jestem w stanie napisać maks 3 decyzje, i to w pierwszej kolejności te z ŚR. A stos do załatwienia z 500 plus rośnie. Czy wy też tak macie ? mamy ok 1400 mieszkańców i 3 osoby w sumie to obsługują, w tym 1 nowa tylko 500 plus. Na razie nie mamy żadnego dodatku do pensji w związku z 500 plus. A jak jest u was ?
a u nas mamy 3 miesiace więc nie ma co się spinać, niech się martwi dyrekcja w czerwcu...
jak macie 1400 mieszkańców to ile wniosków możecie mieć? 500? 3 osoby, 3 miesiące, każde niech zrobi 5 dziennie to do końca maja ogarniecie
wyluzować się i nie spinać za mocno pośladków bo to szkodzi w dłuższej perspektywie
u nas gmina około 5800 mieszkańców mamy już przyjętych 250 wniosków wszystkie wprowadzone do systemu od poniedziałku robimy decyzje, mamy dodatkowo jedna osobę na pół etatu ta osoba to raczej tak do spraw technicznych a tak to my we dwie co prowadzimy ŚW i FA wprawiona kadra i mamy nadzieję na 22 wypłącić
Carina u nas podobna gmina i też same ogarniamy na obecną chwile 301 wniosków 160 wprowadzonych.
Skoro prowadzi się rodzinne to żaden problem wprowadzić 500+
U nas 8 tys. mieszkańców i jesteśmy we 2 z koleżanką na 500, rodzinnych i FA. 500 jeszcze nie wprowadziłyśmy do system, na razie wychodzi nam mnóstwo nienależnych zasiłków rodzinnych.