Jeszcze raz SKŁAD RODZINY - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 17 mar 2017, 11:26

Pani (panna) złożyła wniosek o becikowe, skład rodziny: ona, dziecko, ojciec dziecka.
Teraz składa na ŚW, skład rodziny: ona i dziecko. Poszło wezwanie żeby wyjaśniła sytuację dochodową i doniosła dokumenty do uzysku. Pani stawiła się na wezwanie, doniosła dokumenty ale nie wyjaśniła sytuacji rodzinnej. Wiemy, że jest z ojcem dziecka ale nie dopisała go do składu rodziny w ŚW. Mam problem z uzasadnieniem czemu pozostawiamy wniosek bez rozpatrzenia. Pomoże ktoś?
nowicjuszka
Awatar użytkownika
Referent
Od: 14 cze 2016, 13:29
Zajmuję się: św

Napisano: 17 mar 2017, 12:43

no ale to juz twoje przeoczenie ze pani ci nie wyjasnila sytuacji rodzinnej a ją o to wzywalas
masterm
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 14 mar 2017, 12:52
Zajmuję się: SR

Napisano: 17 mar 2017, 13:02

a w tym wezwaniu uwzględnione było o jakie braki formalne chodzi? ja bym to wypunktowała np. 1)brak dokumentów o uzysku a 2) brak ojca dziecka w członkach rodziny...i gdyby się nie ustosunkowała do pktu 2 to zawiadomienie o pozostawieniu wniosku bez rozpatrzenia.
No a pozostawiacie wniosek bez rozpatrzenia bo do dnia (ostateczny termin na uzupełnienie brakujących dokumentów, usunięcie braków formalnych) Pani nie poprawiła tego błędu. A może zrobiliście jej wezwanie tylko w sprawie dostarczenia dokumentów...
qazwsx
Praktykant
Od: 14 mar 2017, 14:08
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 17 mar 2017, 13:51

masterm pisze:no ale to juz twoje przeoczenie ze pani ci nie wyjasnila sytuacji rodzinnej a ją o to wzywalas
To nie przeoczenie. Pani złożyła wniosek elektronicznie. Przyszła na wezwanie, wyjaśniłam jej że skład w obu wnioskach (becikowe i ŚW) musi być taki sam i dałam jej wniosek papierowy do wypełnienia i powiedziałam że musi wpisać partnera do składu a wniosek elektroniczny wycofać. Ona powiedziała że się zastanowi co zrobić. Wzięła nowy wniosek ale go nie wypełniła. Minął termin na wyjaśnienia a ona ich nie złożyła, poza tym że doniosła dokumenty do uzysku.
nowicjuszka
Awatar użytkownika
Referent

Napisano: 17 mar 2017, 14:36

a czemu nowy papierowy? a na wydrukowanym, wysłanym drogą elektroniczną nie mogła dopisać ?? co zrobisz z wnioskiem elektronicznym?
qazwsx
Praktykant
Od: 14 mar 2017, 14:08
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 17 mar 2017, 14:44

qazwsx pisze:a czemu nowy papierowy? a na wydrukowanym, wysłanym drogą elektroniczną nie mogła dopisać ?? co zrobisz z wnioskiem elektronicznym?
hmmm. Wydaje mi się, że wniosku elektronicznego nie można poprawiać "ręcznie". Dlatego powiedziałam babce żeby elektroniczny wniosek wycofała a złożyła nowy - papierowy. Z dobrym składem rodziny.
nowicjuszka
Awatar użytkownika
Referent

Napisano: 20 mar 2017, 14:40

elektroniczny można poprawić
Natalia.św
Starszy referent
Od: 13 mar 2017, 13:16
Zajmuję się: Św

Napisano: 20 mar 2017, 14:58

Wniosek elektroniczny można poprawiać.

A wracając do głównego wątku, to skład rodziny musi być taki sam. Są to dane znane organowi z urzędu. Niech się zdecyduje, co chce otrzymywać.
Zwłaszcza, że w jednym czasie składa wnioski.
Wezwij ją do wyjaśnienia.

Mieliśmy identyczny przypadek i był konsultowany w wydziale wojewódzkim. Bezwzględnie wyjaśnić sytuację.
Diana
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 30 mar 2016, 18:48
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x