karta eloektroniczna - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 15 kwie 2025, 13:20

Wita. Pani Miałą w 2016 r. wydaną kartę na dzieci tytlko tradycyjną, dziś przyszła i zgłosiła che miec wydaną kartę elektroniczną powiedzcie mi w jaki sposób wprowadzić kartę, czy najiś wnioisek ????nigdy nie miałam takiego przypadku
karola ops
Starszy referent
Od: 14 mar 2017, 10:17
Zajmuję się: niczym

Napisano: 15 kwie 2025, 13:27

Karta znajduje się w aplikacji mObywatel. Pani musi sobie odpalić aplikację i dodać dokument, wybierając KDR, automatycznie jej "wskoczy"
maagis
Praktykant
Od: 18 wrz 2017, 14:20
Zajmuję się: ŚW, ŚR, FA

Napisano: 15 kwie 2025, 13:31

Pani stwierdziła ze nie ma zakładki "moi bliscy" , dzwoniła na infolinię i powiedzieli aby zgłosiła się do Urzędu (chodzi o wizualizację Kart) kompletnie nie wiem od czego zacząc
karola ops
Starszy referent
Od: 14 mar 2017, 10:17
Zajmuję się: niczym

Napisano: 30 kwie 2025, 14:10

Musisz sprawdzić czy ma dostęp przyznany. Wchodząc w zarządzanie kartami a następnie wpisując numer rodziny klikasz na kartę dzieci po kolei i dajesz aktualizuj listę uprawnionych. Jeżeli nic ci się tam nie pokaże wpisujesz pesel matki dajesz TAb aby ci resztę danych uzupełniło i dajesz zapisz. W ten sposób dajesz jej dostęp do karty dziecka lub męża w mObywatelu. Robisz tak wszystkich po kolei.
vilet33
Praktykant
Od: 21 gru 2023, 9:53
Zajmuję się: KDR

Napisano: 06 maja 2025, 10:25

Mam podobną sytuację gdzie kobieta miała wyłącznie tradycyjną kartę, a teraz chce mieć również elektroniczną. Listę uprawnionych do wizualizacji przy dzieciach ustawiłam ale przy niej nie mogę ustawić wizualizacji jako właściciela karty, gdyż automatycznie wypełnia mi się jako rodzic a nie właściciel i nie mogę tego zmienić. To samo mam przy mężu. Czy muszę zrobić coś inaczej? Proszę o pomoc.
MajTa
Stażysta
Od: 12 paź 2021, 15:03
Zajmuję się: ŚR/FA/ŚW

Napisano: 06 maja 2025, 11:34

po zmianie ustawy, od 9 czerwca 2021 r. KDR działa w aplikacji mObywatel (wcześniej dedykowana aplikacja mKDR)
Każdy kto miał przed tą datą wydaną kdr – niezależnie od tego, czy do tej pory miał ją w wersji tradycyjnej, elektroniczną czy obu – może z niej korzystać w mObywatelu.
nie trzeba nadawać uprawnień wyświetlania karty komuś, kto jest jej posiadaczem. w systemie w zarządzaniu kartami widać status obu kart. każdy posiadacz kdr będzie miał w kolumnie "status karty elektronicznej" hasło "wydana".
nie ma wniosków o wydanie dodatkowej formy elektronicznej. nie da się o to wnioskować, bo każdy posiadacz kdr ma kartę w wersji elektronicznej, jak pisałam wyżej.
rikli
Referent
Od: 15 maja 2019, 10:25
Zajmuję się: KDR

Napisano: 06 maja 2025, 11:40

Bardzo dziękuję za wyjaśnienie i pomoc. Pozdrawiam serdecznie.
MajTa
Stażysta
Od: 12 paź 2021, 15:03
Zajmuję się: ŚR/FA/ŚW

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x