karta wydania w innej gminie - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 24 sty 2023, 10:14

mam złożony wniosek na KDR elektronicznie. Zmienili miejsce zamieszkania i nie poinformowali w tamtej gminie co zostały wydane karty. Program nie pozwala mi przyznać dla nich kart (dla drugiego rodzica ma być wydany duplikat bo zagubił kartę). Przy przyznaniu kart wyświetla mi komunikat:
Dla osób mieszkających poza terenem powiatu, nie można rozpatrzyć wniosku. Dla takich osób jako wynik rozpatrzenia należy wybrać pozycję nie rozpatrzono.

co mam poprawić we wniosku?
ops.oliwia
Referent
Od: 30 maja 2017, 11:44
Zajmuję się: świadczenia rodzinne

Napisano: 24 sty 2023, 11:39

w związku ze zmianą gminy duplikat jest zbędny (zaoszczędzą 11 zł.), powinni wnieść o KDR dla nowej rodziny. Oczywiście nie dali znać tamtej gminie, może uda ci się przyznać KDR i anulować je osobiście, ale to nie reguła :roll: (i czasem trzeba prosić by to zrobili w tamtej gminie więc trzeba się jakoś dogadać z tamtą gminą w sprawie anulowania tych kart, np. wysłać skan pisma, które do nich wyślemy z informacją lub prośbą o anulowanie takich a takich numerów KDR z rodziny o takim a takim numerze - nie są to w tym momencie dane wrażliwe ;). W razie potrzeby napisać nr tel. w prywatnej wiadomości będzie mi łatwiej oddzwonić i doradzić lub doprecyzować temat ;)
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Napisano: 24 sty 2023, 12:00

więc wychodzi na to, że tamta gmina musi anulować karty i dopiero ja będę mogła przyznać karty?
ops.oliwia
Referent

Napisano: 24 sty 2023, 12:05

to zależy, najpierw trzeba spróbować przyznać nowe i zobaczyć czy system pozwoli ci anulować samemu, a jak się nie da to SI KDR cię też o tym jakoś poinformuje i wtedy trza kombinować tak jak napisałem ;)
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor

Napisano: 24 sty 2023, 13:28

System nie puszcza. Dzikeuję za podpowiedz.
ops.oliwia
Referent

Napisano: 24 sty 2023, 13:35

no niestety, czasem tak bywa, trza się dogadać z tamtą gminą najlepiej wpierw telefonicznie i przesłać prośbę pisemnie np. e-mailem zanim dojdzie pocztą
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x