kategoria archiwalna - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 28 mar 2025, 12:10

Witam,
mam pytanie odnośnie prowadzenia składnicy akt. Przejęłam ją teraz w OPS i jest ogrom dokumentów do brakowania i archiwizowania. Do tej pory przede mną odbyły się dwa brakowania w 2005 i 2014 i mam odpowiedzi z AP, z których wynika, że niektóre pozycje wyłączyli z brakowania i zmienili im kategorię archiwalną, np. jedną pozycję zmienili z kat. B na kat. A, a drugą z B10 na BE10 i oczywiście te dokumenty zostały w składnicy, nie uległy brakowaniu. Teraz jednak archiwizuję dokumenty z późniejszych lat i nie wiem jaką kategorię nadać pozycjom o tym samym numerze - czy jeśli AP podczas tamtego brakowania zmieniło kategorię danej pozycji, to powinna ona zostać ona zmieniona w JRWA ośrodka i te dokumenty z następnych lat powinny mieć już tę zmienioną kategorię, czy kategorię według JRWA?
domi12345
Praktykant
Od: 28 mar 2025, 11:36
Zajmuję się: składnica akt w GOPS

Napisano: dzisiaj, 8:59

W Archiwum Państwowym w Suwałkach dowiedziałam się, że archiwizuję, brakuję zawsze zgodnie z obecnie obowiązującymi dla mojej jednostki przepisami.
Nieważne co było, jakie nadano kiedyś numery danej sprawie - teraz biorę pod uwagę to, co aktualnie obowiązuje.
PSDMNK
Praktykant
Od: 04 kwie 2018, 11:56
Zajmuję się: pracą socjalną, dodatkami mieszkaniowymi i niebieskimi kartami

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x