Kazachstan :/ - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 21 cze 2016, 12:55

moim zdaniem, jak matka ma wpisane rodzaj wydanego zezwolenia "pobyt stały" - to brak podstaw do przyznania 500 +. Cudzoziemiec z pobytem stałym nie jest wymieniony jako uprawniony do 500 +.
Stefan

Napisano: 21 cze 2016, 13:00

Stefan, idź walnij kielicha bo farmazonić zaczynasz ;)

od 1 kwietnia czy to w SW czy w ZR nieistotny jest już rodzaj pobytu a dostęp do rynku pracy. Ma być po prostu karta pobytu (niezależnie od rodzaju udzielonego zezwolenia ) z adnotacją o dostępie do rynku pracy.
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 21 cze 2016, 13:07

Skoro tak piszesz to pewnie tak jest, a ja idę na kielicha, tylko jeszcze jedno pytanie: po co cudzoziemiec ma dołączyć do wniosku o 500 + kartę pobytu i decyzję o udzieleniu zezwolenia na pobyt czasowy – w przypadku cudzoziemca posiadającego kartę pobytu z adnotacją „dostęp do rynku pracy” /przepisy rozporządzenia/ :?: .
Stefan

Napisano: 21 cze 2016, 13:15

nie wiem po co, jak i nie wiem po co mają ludzie robić wiele inne różnych rzeczy przewidzianych szczególnie w rozporządzeniu
domyślam się tylko, że wynika to z niechlujstwa ustawodawcy, trybu procedowania nad ta ustawą i ogólnych kompetencji dojnej zmiany

Ustawa w art. 1 dokładnie określa krąg osób uprawniownych. W punkcie d nie odnosi się w żaden sposób do rodzaju "pobytu"
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x