KDR przeprowadzka - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 21 paź 2022, 13:56

Mam pana, który się przeprowadził do mojej gminy. Złożył wniosek o przyznanie KDR i w momencie, kiedy chcę mu tę kartę przyznać wyskakuje komunikat

Dla osoby xxx o numerze PESEL xxx przyznano już Kartę o numerze xxx, wydaną w gminie xxx, data wydania karty 2022-07-14 12:57:09.0. Dla takiej osoby należy wprowadzić wniosek o ponowne przyznanie karty, wydanie duplikatu lub dodatkową formę karty.

Już miałam osoby, które się przeprowadzały i nigdy jeszcze nie miałam takiego problemu. Czy ktoś się z tym spotkał?
mopsówna
Stażysta
Od: 13 sie 2021, 11:42
Zajmuję się: KDR, prace społecznie użyteczne, dożywnianie

Napisano: 24 paź 2022, 9:06

no ale to tylko informacja, że skoro przeprowadził się z innej gminy to tam ma KDR, pytanie jest czy w ramach przyznawania nowego KDR system pozwoli ci anulować poprzednie KDR, bo generalnie powinno się to z reguły udawać, ale czasem są wyjątki i dopiero wtedy musimy poprosić pismem tamtą gminę o anulowanie jego KDR w SI KDR. Oczywiście po obu przypadkach i tak musimy mu tę kartę anulować fizycznie przez obcięcie rogu i poinformować pisemnie poprzednią gminę o anulowaniu następujących nr kart w rodzinie o numerze takim a takim ;) (warto informacje te skopiować, bo tylko raz ci wyskoczą w systemie przy ich anulowaniu)
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Napisano: 24 paź 2022, 10:49

Rzecz w tym, że w poprzedniej gminie widnieje, że karta jest unieważniona.
Nie jest to informacja, tylko błąd biznesowy (informacja, że jest przypisany do rodziny w innej gminie też jest) i przy wydawaniu decyzji wyskakuje mi taki sam komunikat. I nie mam możliwości przyznania karty, bo mnie nie chce przepuścić.
mopsówna
Stażysta

Napisano: 26 paź 2022, 11:19

no to nie wiem co poradzić :roll:
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor

Napisano: 26 paź 2022, 14:46

Dla takiej osoby należy wprowadzić wniosek o ponowne przyznanie karty
może spróbować w taki sposób, skoro system tak ładnie radzi :D albo pytać help desk, ale podejrzewam, że mogą poradzić ponowne wprowadzenie wniosku? trudno powiedzieć, ale najlepiej próbować jakoś "obejść" system...
rikli
Referent
Od: 15 maja 2019, 10:25

Napisano: 28 paź 2022, 14:52

Napisałam na help desk, bo w żadna stronę nie chciało się to ruszyć. Dostałam odpowiedź, że zostały wprowadzone poprawki i nie powinno być już takich problemów. No i zadziałało :D
mopsówna
Stażysta

Napisano: 31 paź 2022, 13:54

dzięki za podzielenie się rozwiązaniem ;)
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor

Napisano: 08 lis 2022, 16:30

Mopsówna - i jak w końcu zrobiłaś ? Mam taki sam przypadek ... Wprowadziłaś wniosek jako ponowny? Udało się wówczas unieważnić dotychczasowe karty ?
gopsianka
Referent
Od: 07 kwie 2014, 13:27
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x