kiedy wprowadzacie wniosek - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 07 maja 2015, 13:58

witam. chciałabym się Was zapytać czy na bieżąco wprowadzacie wnioski o KDR czy zbieracie kilka i dopiero wprowadzacie? bo zastanawiam się czy mam wprowadzać na bieżąco czy zbierać wnioski żeby później przyszło wszystko w jednej przesyłce
Magda198126
Starszy referent
Od: 16 gru 2014, 16:03
Zajmuję się:

Napisano: 08 maja 2015, 10:26

Co do zasady gmina powinna rozpatrzyć wniosek niezwłocznie. Załatwienie sprawy wymagającej postępowania
wyjaśniającego powinno nastąpić nie później niż w ciągu miesiąca, a sprawy szczególnie skomplikowanej - nie
później niż w ciągu dwóch miesięcy. Gmina po rozpatrzeniu wniosku zamawia wydruk Karty Dużej Rodziny, a
następnie czeka na dostarczenie gotowej Karty.

poza tym karty będą dostarczane do gminy w terminie 30 dni od daty wpłynięcia do podmiotu, który drukuje Karty Dużej Rodziny, zestawu danych niezbędnych do personalizacji Kart objętych zamówieniem, pod warunkiem, że liczba Kart wysyłanych do danej gminy będzie wynosiła co najmniej 15 sztuk. W przypadku gdy liczba zamówień z danej gminy będzie mniejsza niż 15, wysyłka będzie realizowana nie dłużej niż przez kolejne 30 dni.
ustawa

Napisano: 08 maja 2015, 12:38

Magda198126 pisze:witam. chciałabym się Was zapytać czy na bieżąco wprowadzacie wnioski o KDR czy zbieracie kilka i dopiero wprowadzacie? bo zastanawiam się czy mam wprowadzać na bieżąco czy zbierać wnioski żeby później przyszło wszystko w jednej przesyłce
a chcesz zbierać do ilu wniosków przepraszam bardzo? bez sensu...
rozpatruje się niezwłocznie
izaizabela

Napisano: 08 maja 2015, 16:52

Rozpatrzenie wniosku a zamówienie kart to 2 rózne sprawy, do systemu wprowadzić można od razu ale zamwiać karty powinno się gdy jest więcej niż 15 w przeciwnym razie wydłuża sie czas realizacji (produkcja kart) nawet do 60 dni
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Napisano: 11 maja 2015, 8:47

Ja nie czekam. Staram się na bieżąco wpisywać wnioski do systemu. Od razu staram się też zamawiać. Nie widzę potrzeby czekania z zamawianie.
do naitsyrk85 - a jeśli przez te 60 dni nie wpłynie Ci kolejny wniosek? Nie lepiej zamówić, a jak pojawią się kolejne to sprawniej przyślą.
Mi się często zdarzało, że nie miałam 15 kart i były w statusie "w produkcji", ale jak doszły kolejne karty to w ciągu nawet dwóch tygodniu były już do odbioru (licząc od daty wprowadzenia ostatnich wniosków).
frogi
Stażysta
Od: 09 kwie 2015, 15:28
Zajmuję się:

Napisano: 11 maja 2015, 9:45

U nas staramy się zamawiać dopiero jak jest min. 15 kart, ale nie czekamy dłużej niż 14 dni.
Na bieżąco to nawet nie mamy czasu zamawiać, mając KDR + całe Śr, fundusz i postępowanie dłużników...
Gopsss

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem