KIedyMOPS moze nie przyznac ZDO? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 03 cze 2014, 11:51

Czy moga nie przyznac ZDO?Od 4 marca 2012 do 30 czerwca 2013 pobieralam SP.Potem ustawa- dniem 1 lipca odebrano ale przeszlam na SZO,ktory pobieram do dzis.Dostalam pismo z MOPSu i ide zalatwiac ZDO.!17 maja br.byl u mnie wywiad srodowiskowy,dobrze jak zwykle.Czy,teraz bedzie drugi wywiad i czy moga nie przyznac mi ZDO?Bardzo prosze o odpowiedz.
Ludmila

Napisano: 03 cze 2014, 17:40

Bardzo prosze o odpowiedz na powyzsze pytania.Dziekuje.Ludmilabbbbbbbbbbb
Ludmila

Napisano: 03 cze 2014, 17:42

Bardzo prosze o odpowiedz na powyzsze pytania.Dziekuje.Ludmila
Ludmila

Napisano: 03 cze 2014, 17:49

Niestety. Jezeli od 1 lipca do dzisiaj pobierasz SZO to nie otrzymasz ZDO. Albo, albo. Możesz pobierać SZO do końca okresu zasiłkowego, bo tak rozumiem jest przyznany, potem złożyć na ZDO. Nożesz również już teraz zrezygnować z SZO i pobierać ZDO ale to bez sensu.
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 04 cze 2014, 7:35

Nie może pobierać SZO do końca okresu bo wnioski na ZDO można złożyć do 15 wrzesnia
Gość

Napisano: 04 cze 2014, 7:46

SIpera, niby dlaczego bez sensu?
Przejście do 15 września z SZO na ZDO jest jak najbardziej sensowne, bo traci ważność kryterium dochodowe.
ki diabeł

Napisano: 04 cze 2014, 8:22

Sory... macie rację. Wnioski o ustalenie prawa do ZDO można składac do 15 września. Dzieki na naprowadzenie na dobrą drogę ;) Muszę w takim razie poinformować moich pobierajacych SZO. Dzięki ludzie
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 04 cze 2014, 17:46

Bardzo serdecznie dziekuje wszystkim Panstwu za odpowiedzi.\\\\\\ludmila
Ludmila

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x