kieszonkowe
Re: kieszonkowe
Poczytajcie o zasadach odnośnie stosowania kar a potem piszcie coś więcej. Dobrej nocki i kolorowych snów
\"Kara musi być sprawiedliwa i dotkliwa. Prof. Brunon Hołyst się kłania\"
Wydaje mi się, że raczej jest mowa o szybkiej i dotkliwej karze.
Wydaje mi się, że raczej jest mowa o szybkiej i dotkliwej karze.
\"~Marcin
Poczytajcie o zasadach odnośnie stosowania kar a potem piszcie coś więcej. Dobrej nocki i kolorowych snów\"
Marcinie gdybyś \"poczytał\" sobie literaturę psychologiczną i pedagogiczną, a nie kryminologiczną, to pewnie byś więcej wiedział na temat efektywności stosowania kar i warunków tej skuteczności. Trudno dyskutować z kimś, kto nie broni swojej racji tylko atakuje, więc nie mam zamiaru dyskutować o karach. Cokolwiek z Mariuszem i Marianną byśmy nie napisali, to i tak zbędziesz to tekstem \"poczytajcie sobie\".
Zestawiając dwa wątki na tym forum czyli \"kieszonkowe\" i \"reintegracja rodziny\" zastanawiam się czy ktoś tu nie ma schizofrenii. Z jednej strony surowa i sprawiedliwa kara wobec dzieci, z drugiej pomoc i w wsparcie ich patologicznym rodzicom, którzy ich skrzywdzili i doprowadzili, że teraz są w domach dziecka. Ktoś chyba ma problem z percepcją rzeczywistości i z rozróżnianiem dobra i zła, winnego i ofiary, kary i nagrody.
Poczytajcie o zasadach odnośnie stosowania kar a potem piszcie coś więcej. Dobrej nocki i kolorowych snów\"
Marcinie gdybyś \"poczytał\" sobie literaturę psychologiczną i pedagogiczną, a nie kryminologiczną, to pewnie byś więcej wiedział na temat efektywności stosowania kar i warunków tej skuteczności. Trudno dyskutować z kimś, kto nie broni swojej racji tylko atakuje, więc nie mam zamiaru dyskutować o karach. Cokolwiek z Mariuszem i Marianną byśmy nie napisali, to i tak zbędziesz to tekstem \"poczytajcie sobie\".
Zestawiając dwa wątki na tym forum czyli \"kieszonkowe\" i \"reintegracja rodziny\" zastanawiam się czy ktoś tu nie ma schizofrenii. Z jednej strony surowa i sprawiedliwa kara wobec dzieci, z drugiej pomoc i w wsparcie ich patologicznym rodzicom, którzy ich skrzywdzili i doprowadzili, że teraz są w domach dziecka. Ktoś chyba ma problem z percepcją rzeczywistości i z rozróżnianiem dobra i zła, winnego i ofiary, kary i nagrody.
Etatysto to jednak ma coś nie tak z głową. Uzasadnij mi z jakich to doktryn pedagogicznych, psychologicznych, filozoficznych lub innych w wychowaniu dziecka nie należy stosować kary. Jako ociec nie stosujesz kary. I z jakich to przesłanek stosowanie kary ma negować proces reintegracji rodziny? Przeca większość dzieciaków trafia do placówek z rodzin gdzie nie ma konsekwencji w wychowaniu dzieciaków ze strony rodziców. Im trzeba wskazywać co mogą zrobić. Ot co. Na koniec jeżeli przekroczyłeś prędkość samochodem, zatrzymuje cię policja to ja przystało na prawdziwego Polak zaczynasz kombinować - może jakieś pouczenie, do szpitala się spieszę żona rodzi, kot mi zdycha itd. Zamiast przyjąć karę mandat za wykroczenie zaczynamy kombinować. I tego samego mamy uczyć dzieciaki? No wybacz, ja nie zamierzam.
\"Jako ociec nie stosujesz kary.\"
Ja jako matka nie stosuję kar. I staram się to robić w pracy.
Celem wyjaśnienia, dla mnie kara to nie to samo co konsekwencja.
Ja jako matka nie stosuję kar. I staram się to robić w pracy.
Celem wyjaśnienia, dla mnie kara to nie to samo co konsekwencja.
kara jest oczywiscie konsekwencja.. jednak konsekwencje nie ograniczaja sie. tylko do kar.
t3go slowa mozna latwo naduzywac, patrzcie jak absurdalne to jest : za kare przeprosisz
w rozp o MOWach tez nie stosuje sie slowa kara. ale srodek dyscyplinujacy
kara tworzy drugi front, zamyka temat, jest zaplata.
- on da mi kare czy
- bede musial to naprawic
dostalem kare, odbylem i nie ma tematu.....
kara jest inicjatywa wychowawcy. dobrze byloby gdyby dzieciak sam proponowal. naprawienie wystepku, pokuta...
.kara- karzący
pokuta- brak mi odnosniks, chyba Bóg, kocha, ale chce zebys byl lepszy.
łau, ale se poechalem....jak pastor
cyt.:
-nie, prosze pana......rozmowa była! I zostanie zapamietana...!
t3go slowa mozna latwo naduzywac, patrzcie jak absurdalne to jest : za kare przeprosisz
w rozp o MOWach tez nie stosuje sie slowa kara. ale srodek dyscyplinujacy
kara tworzy drugi front, zamyka temat, jest zaplata.
- on da mi kare czy
- bede musial to naprawic
dostalem kare, odbylem i nie ma tematu.....
kara jest inicjatywa wychowawcy. dobrze byloby gdyby dzieciak sam proponowal. naprawienie wystepku, pokuta...
.kara- karzący
pokuta- brak mi odnosniks, chyba Bóg, kocha, ale chce zebys byl lepszy.
łau, ale se poechalem....jak pastor
cyt.:
-nie, prosze pana......rozmowa była! I zostanie zapamietana...!
pobiłam szklankę:
konsekwencja - sprzątam
kara - zakaz oglądania TV
trochę przejaskrawiłam, ale celowo, żeby pokazać o co mi chodzi
kara rzadko kiedy ma coś wspólnego z konsekwencją
konsekwencja - sprzątam
kara - zakaz oglądania TV
trochę przejaskrawiłam, ale celowo, żeby pokazać o co mi chodzi
kara rzadko kiedy ma coś wspólnego z konsekwencją
Oprócz kieszonkowe - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
podatek od nieruchomości a Domy Dziecka
zwalnianie pełnoletnich wychowanków
Elbląg 14 kwietnia 2014r - VAT w JST i ich jednostkach.po zmianach
Powroty z rodzin zastępczych
karta odzieżowa wychowanka !!!!!
pełnoletni wychowanek
nieletnie matki z dziećmi w POW
Obowiązki głównego ksiegowego
reintegracja rodziny wychowanków
kontrakt z pełnoletnim wychowankiem
dot uciekinierów...
Umowa ze starostwem na prowadzenie placówki