klauzula informacyjna 6 maja 2019
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Re: klauzula informacyjna 6 maja 2019
na szkoleniu mówiono że w teczce petenta ma być klauzula informacyjna z potwierdzeniem zapozoznania się i jeden egzemplarz dajemy osobie....ale jak ma to być prawidłowo. czy wystarczy jedna ogólna do wszystkich świadczeń, czy oddzielnie do kaźdego świadczenia
-
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM
- Kontakt:
Czyim szkoleniu jeśli można wiedzieć?ola95 pisze:na szkoleniu mówiono że w teczce petenta ma być klauzula informacyjna z potwierdzeniem zapozoznania się i jeden egzemplarz dajemy osobie....ale jak ma to być prawidłowo. czy wystarczy jedna ogólna do wszystkich świadczeń, czy oddzielnie do kaźdego świadczenia
Ja byłam u Mazurkiewicza i mówił że wystarczy dać raz chyba, że klauzula się zmieni.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
też u tego Pana byłam, z tego co zrozumiałam przy śr, św, fa ma być klauzula...ale może się mylę. najlepiej byloby gdyby wystarczyła jedna klauzula. ale teraz przy św i przy zr bedą inne zbiory danych osobowych...przy zr bedzie skład rodziny a przy św już nie. może ktoś się wypowie jeszcze to się dowiemyAlalala pisze:Czyim szkoleniu jeśli można wiedzieć?ola95 pisze:na szkoleniu mówiono że w teczce petenta ma być klauzula informacyjna z potwierdzeniem zapozoznania się i jeden egzemplarz dajemy osobie....ale jak ma to być prawidłowo. czy wystarczy jedna ogólna do wszystkich świadczeń, czy oddzielnie do kaźdego świadczenia
Ja byłam u Mazurkiewicza i mówił że wystarczy dać raz chyba, że klauzula się zmieni.
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚR, FA, DM
- Kontakt:
Osobna klauzula do każdego świadczenia, jest zostawiana w teczce świadczeniobiorcy z datą złożenia wniosku w ośrodku.
Oprócz klauzula informacyjna 6 maja 2019 - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Urodzenie dziecka w lipcu 2019 i złożenie wniosku papieroweg
JAk potraktować wniosek z czerwca rozpatrywany w lipcu
Szablon informacji do nowego 500+
POTWIERDZENIE ZŁOŻENIA WNIOSKÓW
koordynacja w nowym związku i rozwód
czy uchylać decyzję? uzyskanie dochodu
organizacja wyplat od lipca, jakie macie pomysly?
nienależnie pobrane a śmierć wnioskodawcy
Pytanie do OPS-ów które mają na swoim terenie DPS-y dla dzie
pytanie o ilość wniosków na 500
czy jest kontynuacja zatrudnienia
czy wezwanie przedłuża termin na rozpatrzenie wniosku
sprawa w toku - rozpatrzenie w lipcu
pytanie z innej beczki i nie do końca z innej
Potrzebna pomoc Pań - badanie naukowe dot. 500+
Pomocy - utrata dochodu od lipca czy mogę złożyć wniosek