KOCHANI KOCHANi POMOCY!
KOCHANI KOCHANi POMOCY!
Błagam pomożcie Jak mam rozwiązać problem nienależnie wypłaconych świadczeń rodz. z mojej winy Jest to mała kwota Pani odda ale jak pokolei pracować nad tą sprawą Prosze !!!!Pani należą się świadczenia zl za zł a dostała w pełnej wysokości
Re: KOCHANI KOCHANi POMOCY!
zawsze mogłam na Was liczyć Pierwszy raz mam sytuację że z mojej winy wyplacono za dużo P R O S Z Ę
- heiland
- Administrator
- Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
- Kontakt:
Proponuję abyś zaczęła od poprawnego nazywania zakładanego tematu na forum, potem pewnie znajdzie się ktoś kto po zainteresowaniu tematem wejdzie w niego i coś podpowie.
nadal PROSZE Wszystkich którzy mnie zrozumieli Czy mam robić decyzję zmieniająca , czy uchylającą , czy wznowienie ....
zrobiłabym wszczęcie postępowania
następnie decyzję zmieniającą tj. właściwą od lutego (zł za zł)
potem decyzję o nienależnie i zwrocie (rozumiem że za styczeń tylko wzięła za dużo)
następnie decyzję zmieniającą tj. właściwą od lutego (zł za zł)
potem decyzję o nienależnie i zwrocie (rozumiem że za styczeń tylko wzięła za dużo)
Dzięki pigi Bardzo dziekuję za 3 mies za dużo miala wypłacone ale to malutka kwota Odsetek nie liczyć prawda ?
a może tak ? Wnioskodawczyni napisze mi zgode na zmianę decyzji /ja wolałabym decyzję uchylającą/ i potem przyznająca a naleznie NP i umorzę odsetki Czy tak może być?
No raczej się nie zgodzę że wszczęcie... W mojej opinii tu jest wznowienie postępowania gdyż decyzja jest od samego początku wydana źle. Postanowieniem wznawiasz postępowanie, uchylasz swoją decyzję i przyznajesz na nowo w kwocie zł za zł. Jeśli się wznawia postępowanie to tylko wtedy nie żąda się odsetek. Oczywiście jak ci kobieta zwróci w dniu kiedy będziesz pisała tą decyzję w kolejnym pkt odstąpisz od zwrotu gdyż kwota została zwrócona.
Oprócz KOCHANI KOCHANi POMOCY! - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
zasiłek stały
Elmerku - pomóż
dod z tyt. zamieszkania a orzeczenie, od kiedy przyznać ??
zasiłek okresowy
świadczenie pielęgnacyjne a rodzicielskie
zdo a świadczenie rodzicielskie
Śmierć strony - ZP - decyzja?
prawo do św. piel. na zasiłku macierz.
do Pana z Sygnity
urlop wychow. a dziecko w żłobku?
Świadczenie rodzicielskie przy ZDO
1zł/1zł rozpoczęcie roku
Przyznanie dodatku do ZR – SYGNITY
Zapowiedź wersji Oprogramowania Sygnity
Nienależnie pobrane świadczenia przekazanie