kocioł gazowy i na paliwo stałe w ceeb - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe"

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 03 paź 2022, 11:50

Klientka ma w CEEB wpisane:
1.kocioł gazowy zainstalowany eksploatowany do c.o. i c.u.w
2. kocioł na paliwo stałe zainstalowany: węgiel i drewno

składa wniosek o dodatek węglowy
twierdzi, że korzysta z pieca węglowego i z pieca gazowego zasilanego gazem ziemnym
czy dalibyście odmowę?
flaming40
Praktykant
Od: 18 maja 2020, 11:16
Zajmuję się: księgowy gops

Napisano: 03 paź 2022, 19:50

flaming40 pisze:
03 paź 2022, 11:50

twierdzi, że korzysta z pieca węglowego i z pieca gazowego zasilanego gazem ziemnym
czy dalibyście odmowę?
Jeżeli według deklaracji tylko ten kocioł gazowy jest eksploatowany, a ten na węgiel nie- ja bym dała odmowę. Jeżeli ma zaznaczone, że używa obu to nie widzę podstawy do odmowy.
Tulli
Stażysta
Od: 19 sie 2022, 17:04
Zajmuję się: SW, SR

Napisano: 04 paź 2022, 10:47

Tulli pisze:
flaming40 pisze:
03 paź 2022, 11:50

czy dalibyście odmowę?
Jeżeli według deklaracji tylko ten kocioł gazowy jest eksploatowany, a ten na węgiel nie- ja bym dała odmowę. Jeżeli ma zaznaczone, że używa obu to nie widzę podstawy do odmowy.
tutaj się z Tobą zgadzam

a co jeśli teraz złoży korektę w CEEB i zaznaczy że kocioł na węgiel eksploatowany?
flaming40
Praktykant
Od: 18 maja 2020, 11:16
Zajmuję się: księgowy gops

Napisano: 27 paź 2022, 23:20

też mam dużo takich korekt niby modyfikacja źródła wykazanego w pierwszej deklaracji do przyznania
kasia.f
Stażysta
Od: 10 cze 2021, 13:50
Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe, zamówienia publiczne,
pomost

Napisano: 28 paź 2022, 8:18

Ja mam dużo deklaracji z takimi "modyfikacjami", ale oczywiście ich nie uznaję, jak są po 11 sierpnia.
Poza tym zastanówcie się - jak coś jest głównym źródłem ogrzewania i głównie palą węglem, to jak można o tym "zapomnieć" przy wypełnianiu deklaracji dotyczącej źródeł ciepła? Np. babka wpisała kocioł gazowy zainstalowany i eksploatowany (co i cwu) i piec na paliwo stałe zainstalowany i nieeksploatowany, bez zaznaczonego rodzaju paliwa. I w tym samym dniu, co wniosek o dodatek węglowy składa korektę deklaracji, bo pieca też używa. I tłumaczy się, że "zapomniała" to wpisać wcześniej. Kocioł gazowy nie jest jej głównym źródłem ogrzewania i tam wszystko ładnie zaznaczyła, a piec węglowy jest głównym - i zapomniała... Mam mnóstwo osób, które w deklaracjach pozaznaczały drewno i nie wiedzą dlaczego, bo przecież palą węglem...
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 28 paź 2022, 9:38

ciągle mam obawy i nie wiem czy dać odmowę , w deklaracji piec gazowy i kominek jako drugie źródło bez eksploatacji i tam nie musi być rodzaju paliwa. W korekcie pojawiła się eksploatacja kominka.

gdybym nie miałą kominka w pierwszej deklaracji to ok na bank odmowa , ale tak nie wiem co robić
kasia.f
Stażysta
pomost

Napisano: 07 lis 2022, 20:50

Może ktoś ma odpowiedź SKO odnośnie tych modyfikacjami po 11 sierpnia🙁
kasia.f
Stażysta
pomost