kolejne dziecko po rozwodzie
kolejne dziecko po rozwodzie
Mam mały problem i proszę o pomoc. Pani złożyła wniosek na 500+ na dwójkę dzieci. W składzie rodziny ona i dzieci. Pani jest po rozwodzie (w 2011r) i na starsze dziecko ma zasądzone alimenty. Młodsze dziecko urodziło się w 2017r. a jego ojcem jest były mąż. Mam pewne wątpliwości czy ze składem rodziny wszystko ok? czy może zlecić wywiad środowiskowy? a może po prostu zweryfikować dochody pani i jeśli się będzie kwalifikować to przyznać świadczenie na dwójkę dzieci? Ktoś ma jakiś pomysł?
Re: kolejne dziecko po rozwodzie
Ale jak ma rozwód o co tu weryfikować?ja85 pisze:Mam mały problem i proszę o pomoc. Pani złożyła wniosek na 500+ na dwójkę dzieci. W składzie rodziny ona i dzieci. Pani jest po rozwodzie (w 2011r) i na starsze dziecko ma zasądzone alimenty. Młodsze dziecko urodziło się w 2017r. a jego ojcem jest były mąż. Mam pewne wątpliwości czy ze składem rodziny wszystko ok? czy może zlecić wywiad środowiskowy? a może po prostu zweryfikować dochody pani i jeśli się będzie kwalifikować to przyznać świadczenie na dwójkę dzieci? Ktoś ma jakiś pomysł?
No właśnie się zastanawiam, czy powinnam zlecić wywiad żeby wyjaśnić czy byli małżonkowie przypadkiem nie prowadzą znów wspólnego gospodarstwa domowego? a może nie wnikać i normalnie zweryfikować panią w US i ZUS i jeśli się zakwalifikują to przyznać świadczenie na dwójkę dzieci.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Nie zlecasz żadnego wywiadu, Pani ma wyrok, oświadcza we wniosku skład rodziny i się pod tym podpisuje. W oparciu o złożone dokumenty nie masz powodu do zlecania wywiadu. Urzędnik nie ma prawa Pani zaglądać pod kołdrę 

Oprócz kolejne dziecko po rozwodzie - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
uzyskanie renty z KRUS, pole oddsane w dzierżawę
blad organu?
w trakcie rozwodu
Sygnity: utrata pracy i narodziny dziecka jednego dnia
SKO wniosek o stwierdzenie niewazności decyzji
Kto uchyla decyzję Pilne!!!
delegacja za granicę
jak policzyć dochód z zagranicy
DO SYGNITY PYTANIE
wyrok sądu
u. wychowawczy skrócony bo u. macieżynski na nowe dziecko
wypowiedź wiceministra - o co chodzi?