kolejne dziecko- pytanie techniczne (Sygnity)

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
amm
Referent
Zajmuję się: PS SR
Kontakt:

Re: kolejne dziecko- pytanie techniczne (Sygnity)

Post autor: amm »

Ja rozumiem to tak: rodzi się kolejne dziecko, wprowadzam urodzenie w Sygnity jako nowy wniosek (formalny) w związku ze zmianą sytuacji rodziny, w nowym wniosku zaznaczam check box że na pierwsze, bo potwierdzam że wniosek rodziny (ten pierwotny) wciąż dotyczy również pierwszego dziecka. Stary wniosek zamyka się i wypłaty idą z nowego. Ten nowy to jakby aktualizacja składu rodziny i jej statusu, czy nadal na pierwsze. Wiem że w sprawozdaniach liczy potem trochę inaczej, to też mi przeszkadza.
W decyzji piszę że w pozostałym zakresie decyzja pozostaje bez zmian.
oliwia19
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: oliwia19 »

czyli mimo, że to wniosek na drugie nowo narodzone to przy zmanię decyzji zostawiamy opcje, że na pierwsze dziecko??
magda33
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: magda33 »

zmieniać tamtej decyzji nie wolno ale wprowadzać mamy przez zmianę i numer będzie nowy, jak później uchylić , który numer uchylić? Zaczyna mnie to utwierdzać w przekonaniu żeby nowe dziecko wprowadzać tak jak do niedawna to robiłam czyli przez kolejny wniosek.
oliwia19
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

no właśnie pomóżcie ludzie, bo to ciągły problem
Awatar użytkownika
Diana
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Diana »

Napisałam Wam jak to robić, to mnie stępiłyście.
82gocha
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: 82gocha »

amm pisze:Ja rozumiem to tak: rodzi się kolejne dziecko, wprowadzam urodzenie w Sygnity jako nowy wniosek (formalny) w związku ze zmianą sytuacji rodziny, w nowym wniosku zaznaczam check box że na pierwsze, bo potwierdzam że wniosek rodziny (ten pierwotny) wciąż dotyczy również pierwszego dziecka. Stary wniosek zamyka się i wypłaty idą z nowego. Ten nowy to jakby aktualizacja składu rodziny i jej statusu, czy nadal na pierwsze. Wiem że w sprawozdaniach liczy potem trochę inaczej, to też mi przeszkadza.
W decyzji piszę że w pozostałym zakresie decyzja pozostaje bez zmian.
Amm wrzucisz proszę decyzję j/w, dziękuję:)
oliwia19
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Ale piszesz, ze pozostałym zakresie decyzja I TU PODAJESZ NUMER POPRZEDNIEJ DECYZJI pozostaje bez zmian???
82gocha
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Proszę niech ktoś wrzuci taką decyzję zmieniającą, chciałabym porównać z naszą...
oliwia19
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

ja też bardzo proszę
82gocha
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

ktoś coś??? bo ja w nowej decyzji chciałabym nadać nowy nr i napisać że zmieniam decyzję pierwotną w taki sposób że orzekam przyznać na drugie dziecko i że w pozostałym zakresie decyzja pozostaje bez zmiany ale nie chce to u mnie przejsc...
ODPOWIEDZ