Kolejny dylemat nowonarodzone dziecko
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Sw
- Kontakt:
Kolejny dylemat nowonarodzone dziecko
Dziś przychodzi Pani złożyć na dziecko urodzone w czerwcu. Oczywiście papierowego nie przyjmuje, każe złożyć w sierpniu. Tylko teraz jak złoży mi w sierpniu to na nowe dziecko przyznaję od lipca????? Co sądzicie?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚW/ŚR/300
- Kontakt:
Re: Kolejny dylemat nowonarodzone dziecko
Trzeba było powiedzieć Pani żeby złożyła elektronicznie, a nie pogonić do sierpnia. 
Ogólnie jak złoży ci w sierpniu na dziecko urodzone w czerwcu to przyznajesz od lipca. Innej możliwości nie ma. Jeśli chciałaby od czerwca to powinna złożyć w czerwcu.

Ogólnie jak złoży ci w sierpniu na dziecko urodzone w czerwcu to przyznajesz od lipca. Innej możliwości nie ma. Jeśli chciałaby od czerwca to powinna złożyć w czerwcu.

-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Sw
- Kontakt:
Pani woli papierowo, zawachałam się ponieważ 3 miesięczny okres na złożenie wniosku dotyczy dzieci urodzonych po 1 lipca więc nie wiem czy tu do końca mogę od lipca przyznać
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW/FA/ŚR/DM/DE/KDR
- Kontakt:
Ale jest też 3 miesiące na złożenie wniosku na nowy okres zasiłkowy żeby nie stracić, więc tu ma ten art zastosowanie a nie o nowo narodzonym dziecku. Ten o nowo narodzonym będzie miało znaczenie w sumie od września jak już na nowy okres przyznajemy od miesiąca złożenia wniosku a na nowo urodzone dzieci np we wrześniu będzie 3 miesiące na złożenie żeby dostać od września. 

"Jeżeli płacicie ludziom za to, że nie pracują, a każecie im płacić podatki, gdy pracują, nie dziwcie się, że macie bezrobocie."
Milton Friedman
Milton Friedman
Oprócz Kolejny dylemat nowonarodzone dziecko - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Wyłączenie organu - decyzja 500+
Znak sprawy do informacji o przyznaniu świadczenia wychowawc
informacja a odmowa przyznania
Jak pobierać pesele? Czy pobierać NFZ?
potanie dot.Sygnity koordynacja
Zabrac z 500+ , aby zapłacić za wyżywienie dziecka w szkole
101504 - send timeout - czy padł system? sygnity
osoba dwa razy wysłała wniosek na te same dzieci
koordynacja - woj. pomorskie
durnowate sprawozdania czas zacząć
miejscowość z innej gminy we wniosku
kordynacja pracownik oddelegowany