Kołomyja z przyznaniem.

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
Bazyllo

Re: Kołomyja z przyznaniem.

Post autor: Bazyllo »

pilotka pisze:Miałam taki przypadek i zrobiłam to dokładnie w taki sposób jak opisujesz, czyli wniosek wprowadziłam i wydałam naszą decyzję na miesiąc, a na resztę okresu wprowadziłam decyzję bez wniosku wydaną przez Marszałka. Ale czy tak jest dobrze to pojęcia nie mam :D
Właśnie, z braku odzewu, zacząłem tak robić. Dzięki za odpowiedź, bo choć też nie wiem czy to dobrze, to miło wiedzieć, że nie jest się samemu :D
Bazyllo

Tylko teraz rodzi się pytanie, jak sobie poradzić z tą dziurą (maj-czerwiec) przy wydawaniu w Sygnity naszej decyzji. Mimo przyznania decyzją bez wniosku tego okresu (ROPS), po rozpatrzeniu wniosku (ten sam wnioskodawca) nie wyrzuca automatycznie tego okresu. Nie mogę w jednej decyzji przyznać temu samemu dziecku tego samego świadczenia w dwóch pozycjach (kwiecień i od lipca do końca okresu), pozostaje zatem zostawienie przyznania od 1.04.2016 do 30.09.2017, wywalenie tych dwóch miesięcy z planu, zatwierdzenie z komunikatem, że się nie zgadza z ogólną kwotą i modlenie, żeby przy sprawozdaniach nie wywaliło twardych błędów :(
Proponuję, żeby w jednej sprawie od dziś rozstrzygało co najmniej 4 podmioty, a 4 kolejne ją realizowały :(
Bazyllo

No i po zawodach. Decyzji z niezgodną sumaryczną kwotą nie da się zatwierdzić. Czekam zatem na inne opcje :)
olga271

Post autor: olga271 »

Bazyllo pisze:tych dwóch miesięcy z planu
ale czemu chcesz to usunąć? przecież za te miesiące i tak ty wypłacasz tylko bez decyzji
Bazyllo

olga271 pisze:
Bazyllo pisze:tych dwóch miesięcy z planu
ale czemu chcesz to usunąć? przecież za te miesiące i tak ty wypłacasz tylko bez decyzji
Jak mogę wypłacać bez decyzji! Wypłacam je z decyzji ROPS, którą wprowadziłem jako "decyzję bez wniosku". Zatem wprowadzając do systemu swoją decyzję (z wniosku), którą mam świadczenia przyznać na kwiecień 2016 r. oraz od lipca 2016 r. do końca okresu, muszę się tych dwóch (przyznanych decyzją ROPS) miesięcy pozbyć. Bo inaczej się zdublują! :(
Bazyllo

Ok, kumpel wskazał mi checkbox na oknie zatwierdzania i poszło :D
ODPOWIEDZ