KOMORNIK CHCE PEŁNOMOCNICTWA PROCESOWEGO - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 24 lis 2015, 8:32

witam jestem na FA 3 mniesiace

dzis dostałam pisma ( kilka ) od komornika do którego wysłane byływ nioski o przyłaczenie do egzekucji
komornik chce abym uzupełnbic w/w wniosek o
PEŁNOMOCNISTWO PROCESOWE do reprezentowania uczestnika postepowania egzekucyjnego w rozumieniu art. 86-91 kpc

pod rygorem zwrotu wniosków

nie rozumiem co to jest za pełnomocnistwo ? skad ? dla kogo ? itp
Monika1986

Napisano: 24 lis 2015, 8:56

Wójta dla kierownika/dyrektora OPS, to oczywiste, komornik ma rację.
tomson

Napisano: 24 lis 2015, 9:16

ale czy TO EJST TAKIE PEŁNOMOCNISTWO
jakie szefowa dostała kirfys od wójta do porwadzenia postepowan w sprawach dotyczach funduszu alimnetacyjnego ?
Monika1986

Napisano: 24 lis 2015, 9:51

nie takie, musi być upoważnienie wójta do podejmowania czynności do dochodzenia należności od dłużnika alimentacjnego.
lucB

Napisano: 24 lis 2015, 11:55

jak ono wygląda?
cy ma ktoś wzór ?

bardzo prosze jezlei ktoś nie chce udostepniac na forum to nawet na maila niech mi wysle
ale ja naprawde nie wiem jak to zrobic pracuje krótko wiekszosc pojec jest dla mnie jeszcze obca
a szefowa karze mi to zrobic i oni tylko załatwia podpisy

jestem w czarnej d......

płakać mi sie chce
Monika1986

Napisano: 24 lis 2015, 13:33

do każdego wniosku o przyłączenie/wszczęcie egzekucji powinno być odrębne pełnomocnictwo (od każdego pełnomocnictwa trzeba wnieść opłatę) więc najlepszym rozwiązaniem jest aby wnioski takie podpisywał wójt/burmistrz/prezydent
tomson

Napisano: 24 lis 2015, 13:35

jakie opłaty ?
ja też dostałam takowe pismo
nic nie pisze, czekam na odesłanie i prześle popisane przez Wójta
gasiak

Napisano: 24 lis 2015, 13:39

ale nasze wnioski o przyłaczenie do postepowania podpisywał wÓJT a nie kierownik
Monika1986

Napisano: 24 lis 2015, 14:58

może komornik się pomylił, bo skoro wnioski podpisywał wójt no to nie działał przez pełnomocników, więc najlepiej zadzwoń i wyjaśnij sprawę. Ja np. miałam taką sytuację, że jeden z komorników chciał zaświadczenie komisji wyborczej o wyborze wójta (wnioski podpisywał wójt)
beataQ

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x