Pani ma u nas fundusz na starsze dziecko, teraz złożyła wniosek o fa na młodszą córkę obie z jednym gościem. W między czasie komornik przekazał jej pieniądze na rzecz tej młodszej. Pytanie czy może jej przekazać, czy powinien nam przekazać pieniądze bo jest zadłużenie względem dłużnika bo już się sama gubię ?
czyli co mam zrobić? komornik wystawił zaświadczenie, że bezskuteczna potem jakoś przekazał Pani te pieniądze tyle tylko, że powinien przekazać je na nasze konto tak skoro jest zadłużenie i wierzycielka pobiera fa na starszą córkę. Co mam teraz zrobić?
Czekaj bo zrozumiałem, że pani złożyła wniosek na młodszą córkę i teraz na te młodszą dostała pieniądze od komornika. Jeśli tak się stało to tylko potwierdzić u wierzycielki jeśli tak było to np. za miesiąc w którym wzięła pieniądze.
dokładnie tak, a dec. jeszcze nie wydana. tylko czy komornik mógł jej przekazać te pieniądze ? Skoro u nas widnie zadłużenie względem tego dłużnika tyle tylko, że odnośnie starszej córki.
ja wystąpiłabym z zapytaniem do komornika jak zaliczył ten zwrot który przekazany wierzycielce - jęsli w całości na młodsze dziecko to wszystko jest ok