komornik i przekazanie kasy wierzycielce - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 28 kwie 2015, 14:22

Pani ma u nas fundusz na starsze dziecko, teraz złożyła wniosek o fa na młodszą córkę obie z jednym gościem. W między czasie komornik przekazał jej pieniądze na rzecz tej młodszej. Pytanie czy może jej przekazać, czy powinien nam przekazać pieniądze bo jest zadłużenie względem dłużnika bo już się sama gubię ?
JULAAAA

Napisano: 28 kwie 2015, 15:18

???
JULAAAA

Napisano: 29 kwie 2015, 8:55

proszę niech ktoś się wypowie
JULAAAA

Napisano: 29 kwie 2015, 10:27

Komornik wszystko może :D Ale jeśli komornik przekazywał jej pieniądze to jak niby egzekucja bezskuteczna,
MZv2

Napisano: 29 kwie 2015, 10:29

biorąc fundusz nie powinna brać kasy od dłużnika ani komornika
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 29 kwie 2015, 11:22

czyli co mam zrobić? komornik wystawił zaświadczenie, że bezskuteczna potem jakoś przekazał Pani te pieniądze tyle tylko, że powinien przekazać je na nasze konto tak skoro jest zadłużenie i wierzycielka pobiera fa na starszą córkę. Co mam teraz zrobić?
JULAAAA

Napisano: 29 kwie 2015, 11:57

???
JULAAAA

Napisano: 29 kwie 2015, 12:20

Czekaj bo zrozumiałem, że pani złożyła wniosek na młodszą córkę i teraz na te młodszą dostała pieniądze od komornika. Jeśli tak się stało to tylko potwierdzić u wierzycielki jeśli tak było to np. za miesiąc w którym wzięła pieniądze.
MZv2

Napisano: 29 kwie 2015, 13:00

dokładnie tak, a dec. jeszcze nie wydana. tylko czy komornik mógł jej przekazać te pieniądze ? Skoro u nas widnie zadłużenie względem tego dłużnika tyle tylko, że odnośnie starszej córki.
JULAAAA

Napisano: 29 kwie 2015, 13:26

ja wystąpiłabym z zapytaniem do komornika jak zaliczył ten zwrot który przekazany wierzycielce - jęsli w całości na młodsze dziecko to wszystko jest ok
ew@1

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x