Witam. Jak to u Was było lub będzie z nowymi wnioskami dotyczącymi koordynacji? Chodzi mi konkretnie o dążenie do przekazania pełnego kompletu dokumentów. Nasz UW pierw zwracał się z prośbą a teraz wręcz straszy konsekwencjami wobec ośrodka co do nieprzekazywania kompletnego wniosku tj. pełnej dokumentacji niezbędnej do ustalenia prawa do świadczeń. Ja do tej pory miałem taką strategię, że to co ktoś mi dostarczył (po uprzednim poinformowaniu ustnie co ma dostarczyć) to przekazywałem. Miałem taką sytuację że klientce kazałem dostarczyć pewne dok to ona na to a co Was to obchodzi i tego mi nie przyniesie, druga sprawa nowy wniosek dochodu uzyskanego jeszcze nie było więc przekazuje wniosek bez niego, później dosyłałem lub wysyłała to Strona.
Moje pytanie brzmi czy w czasie kiedy członek rodziny przebywa za granicą w celach zarobkowych i zostanie złożony nowy wniosek to jesteśmy kompetentni do wzywania klienta do uzupełnienia wniosku pod rygorem nierozpatrzenia czy nie jesteśmy kompetentni do pisania takich pism i teraz należy to do kompetencji UW? Jak robicie i jak będziecie robić?