Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 15 z 18    [ Posty: 176 ]

Napisano: 25 lip 2017, 10:45

A tak z innej beczki : w załączniku ZSW-01 (nasz dawny załącznik 2) w nieopodatkowanych wpisujemy gospodarstwo i dochody z niego (wiadomo kwota dopiero po 22 września)? Bo wcześniej było wytłuszczone, że dochody z gospodarstwa a tu nie ma ?
Minion
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 24 lut 2017, 9:58
Zajmuję się: SW

Napisano: 25 lip 2017, 10:58

Zauważ, że jest załącznik o wielkości gospodarstwa, gdzie petent wpisuje tylko i wyłącznie wielkość gospodarstwa rolnego. Natomiast w pouczeniu załącznika 1 nie ma wpisanego gospodarstwa rolnego więc tam go nie wpisują. Wpisują go tylko na załączniku 3
Edysia185
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 18 kwie 2017, 7:33
Zajmuję się: SR

Napisano: 25 lip 2017, 11:14

Edysia185 pisze:Zauważ, że jest załącznik o wielkości gospodarstwa, gdzie petent wpisuje tylko i wyłącznie wielkość gospodarstwa rolnego. Natomiast w pouczeniu załącznika 1 nie ma wpisanego gospodarstwa rolnego więc tam go nie wpisują. Wpisują go tylko na załączniku 3
czyli reasumując jak ktoś ma pole wpisuje tylko w 3 a w 1 nie wpisuje (jak to było dotychczas)
Minion
Awatar użytkownika
Starszy referent

Napisano: 25 lip 2017, 11:15

dokładnie tak.
Edysia185
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 18 kwie 2017, 7:33
Zajmuję się: SR

Napisano: 25 lip 2017, 14:34

Minion pisze:
raknieborak pisze:Zamówiłam druki. Dzisiaj wydrukowałam sobie wzór z mojej drukarni a tam nie ma nigdzie miejsca na wpisanie nazwy szkoły, do której uczęszcza dziecko. Czy taki formularz będzie prawidłowy? Przecież musimy wiedzieć gdzie dane dziecko się uczy. Wzory ministerialne zawierają taka rubrykę przy każdym dziecku. Co myślicie?
Musimy wiedzieć gdzie dziecko się uczy? W SIO miało być i sprawdzanie ma być na zasaadzie jak mamy podejrzenie, że dzieci nie chodzą do szkoły. Czy dobrze myślę?
Jeśli wnioskodawca nie wpisze szkoły to skąd będziemy wiedzieć czego szukać w SIO? Po peselu dziecka? Od tego będą zależeć niektóre dodatki. Sama nie wiem jak to ma działać. Często klienci sami nie wiedzą że przysługuje dodatek na dojazdy lub zamieszkiwanie. O wątpliwościach co do OHP nie wspomnę.
raknieborak
Praktykant
Od: 24 lip 2017, 21:09
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 25 lip 2017, 15:12

raknieborak pisze:
Minion pisze:
raknieborak pisze:Zamówiłam druki. Dzisiaj wydrukowałam sobie wzór z mojej drukarni a tam nie ma nigdzie miejsca na wpisanie nazwy szkoły, do której uczęszcza dziecko. Czy taki formularz będzie prawidłowy? Przecież musimy wiedzieć gdzie dane dziecko się uczy. Wzory ministerialne zawierają taka rubrykę przy każdym dziecku. Co myślicie?
Musimy wiedzieć gdzie dziecko się uczy? W SIO miało być i sprawdzanie ma być na zasaadzie jak mamy podejrzenie, że dzieci nie chodzą do szkoły. Czy dobrze myślę?
Jeśli wnioskodawca nie wpisze szkoły to skąd będziemy wiedzieć czego szukać w SIO? Po peselu dziecka? Od tego będą zależeć niektóre dodatki. Sama nie wiem jak to ma działać. Często klienci sami nie wiedzą że przysługuje dodatek na dojazdy lub zamieszkiwanie. O wątpliwościach co do OHP nie wspomnę.

Czyli co, według tego każde dziecko mamy sprawdzać do jakiej szkoły chodzi??
Gdzie ma nam wpisać rodzaj szkoły i do jakiej uczęszcza skoro we wniosku nie ma takiej rubryki?
Minion
Awatar użytkownika
Starszy referent

Napisano: 31 lip 2017, 14:21

Roksana2308 pisze:Czy ktoś z was orientuje się może jaki jest czas oczekiwania teraz na zamówione druki w drukarni DRUX.PL ? Bo dzwonię i dzwonię i nie raczą podnieść słuchawki .... :evil:
My też nie możemy się do nich dodzwonić... zamówienie poszło emailem 18 lipca a od nich zero odpowiedzi, nikt nie odbiera telefonu i nie wiadomo co z zamówienie i wgl :|
młodszyreferent96
Awatar użytkownika
Referent
Od: 12 kwie 2017, 17:21
Zajmuję się: mł. referent ds. obsługi Programu Rodzina 500+ i świadczeń z funduszu alimentacyjnego

Napisano: 31 lip 2017, 16:43

Ja tez zamawiałam w druxie, też nie dodzwoniłam się. Ale pisałam do nich maila i odpisali mi : "Zamówienie było składane 20.07

Wydaję mi się, że zamówienie będzie najwcześniej w połowie sierpnia

Udostępniamy też Państwu elektroniczne WSZYSTKICH WZORÓW, które możecie Państwo ściągnąć za pomocą linku poniżej i które pozwolą Państwu przetrwać wstępnie początkowy okres przyjmowania wniosków.
WZORY do SR FA i SW "
Więc sama drukowałam póki co coś muszę dawać stronom
pinset
Stażysta
Od: 22 cze 2016, 14:18
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 01 sie 2017, 11:25

pinset - proszę daj link do tych wzorów.
Zaglądając zwyczajnie, to są zastrzeżone.
Diana
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 30 mar 2016, 18:48
Zajmuję się:

Napisano: 01 sie 2017, 12:57

wysłali mi w załączniku do e-maila nie mam jak linkować. mogę przesłać na e-mail
pinset
Stażysta
Od: 22 cze 2016, 14:18
Zajmuję się: ŚW

Strona 15 z 18    [ Posty: 176 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x