Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS
- Minion
- Starszy referent
- Zajmuję się: SW
- Kontakt:
Re: Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS
A tak z innej beczki : w załączniku ZSW-01 (nasz dawny załącznik 2) w nieopodatkowanych wpisujemy gospodarstwo i dochody z niego (wiadomo kwota dopiero po 22 września)? Bo wcześniej było wytłuszczone, że dochody z gospodarstwa a tu nie ma ?
- Edysia185
- Starszy referent
- Zajmuję się: SR
- Kontakt:
Zauważ, że jest załącznik o wielkości gospodarstwa, gdzie petent wpisuje tylko i wyłącznie wielkość gospodarstwa rolnego. Natomiast w pouczeniu załącznika 1 nie ma wpisanego gospodarstwa rolnego więc tam go nie wpisują. Wpisują go tylko na załączniku 3
- Minion
- Starszy referent
- Kontakt:
czyli reasumując jak ktoś ma pole wpisuje tylko w 3 a w 1 nie wpisuje (jak to było dotychczas)Edysia185 pisze:Zauważ, że jest załącznik o wielkości gospodarstwa, gdzie petent wpisuje tylko i wyłącznie wielkość gospodarstwa rolnego. Natomiast w pouczeniu załącznika 1 nie ma wpisanego gospodarstwa rolnego więc tam go nie wpisują. Wpisują go tylko na załączniku 3
- Edysia185
- Starszy referent
- Zajmuję się: SR
- Kontakt:
dokładnie tak.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
Jeśli wnioskodawca nie wpisze szkoły to skąd będziemy wiedzieć czego szukać w SIO? Po peselu dziecka? Od tego będą zależeć niektóre dodatki. Sama nie wiem jak to ma działać. Często klienci sami nie wiedzą że przysługuje dodatek na dojazdy lub zamieszkiwanie. O wątpliwościach co do OHP nie wspomnę.Minion pisze:Musimy wiedzieć gdzie dziecko się uczy? W SIO miało być i sprawdzanie ma być na zasaadzie jak mamy podejrzenie, że dzieci nie chodzą do szkoły. Czy dobrze myślę?raknieborak pisze:Zamówiłam druki. Dzisiaj wydrukowałam sobie wzór z mojej drukarni a tam nie ma nigdzie miejsca na wpisanie nazwy szkoły, do której uczęszcza dziecko. Czy taki formularz będzie prawidłowy? Przecież musimy wiedzieć gdzie dane dziecko się uczy. Wzory ministerialne zawierają taka rubrykę przy każdym dziecku. Co myślicie?
- Minion
- Starszy referent
- Kontakt:
raknieborak pisze:Jeśli wnioskodawca nie wpisze szkoły to skąd będziemy wiedzieć czego szukać w SIO? Po peselu dziecka? Od tego będą zależeć niektóre dodatki. Sama nie wiem jak to ma działać. Często klienci sami nie wiedzą że przysługuje dodatek na dojazdy lub zamieszkiwanie. O wątpliwościach co do OHP nie wspomnę.Minion pisze:Musimy wiedzieć gdzie dziecko się uczy? W SIO miało być i sprawdzanie ma być na zasaadzie jak mamy podejrzenie, że dzieci nie chodzą do szkoły. Czy dobrze myślę?raknieborak pisze:Zamówiłam druki. Dzisiaj wydrukowałam sobie wzór z mojej drukarni a tam nie ma nigdzie miejsca na wpisanie nazwy szkoły, do której uczęszcza dziecko. Czy taki formularz będzie prawidłowy? Przecież musimy wiedzieć gdzie dane dziecko się uczy. Wzory ministerialne zawierają taka rubrykę przy każdym dziecku. Co myślicie?
Czyli co, według tego każde dziecko mamy sprawdzać do jakiej szkoły chodzi??
Gdzie ma nam wpisać rodzaj szkoły i do jakiej uczęszcza skoro we wniosku nie ma takiej rubryki?
- młodszyreferent96
- Referent
- Zajmuję się: mł. referent ds. obsługi Programu Rodzina 500+ i świadczeń z funduszu alimentacyjnego
- Kontakt:
My też nie możemy się do nich dodzwonić... zamówienie poszło emailem 18 lipca a od nich zero odpowiedzi, nikt nie odbiera telefonu i nie wiadomo co z zamówienie i wglRoksana2308 pisze:Czy ktoś z was orientuje się może jaki jest czas oczekiwania teraz na zamówione druki w drukarni DRUX.PL ? Bo dzwonię i dzwonię i nie raczą podnieść słuchawki ....

-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Ja tez zamawiałam w druxie, też nie dodzwoniłam się. Ale pisałam do nich maila i odpisali mi : "Zamówienie było składane 20.07
Wydaję mi się, że zamówienie będzie najwcześniej w połowie sierpnia
Udostępniamy też Państwu elektroniczne WSZYSTKICH WZORÓW, które możecie Państwo ściągnąć za pomocą linku poniżej i które pozwolą Państwu przetrwać wstępnie początkowy okres przyjmowania wniosków.
WZORY do SR FA i SW "
Więc sama drukowałam póki co coś muszę dawać stronom
Wydaję mi się, że zamówienie będzie najwcześniej w połowie sierpnia
Udostępniamy też Państwu elektroniczne WSZYSTKICH WZORÓW, które możecie Państwo ściągnąć za pomocą linku poniżej i które pozwolą Państwu przetrwać wstępnie początkowy okres przyjmowania wniosków.
WZORY do SR FA i SW "
Więc sama drukowałam póki co coś muszę dawać stronom
- Diana
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
pinset - proszę daj link do tych wzorów.
Zaglądając zwyczajnie, to są zastrzeżone.
Zaglądając zwyczajnie, to są zastrzeżone.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
wysłali mi w załączniku do e-maila nie mam jak linkować. mogę przesłać na e-mail
Oprócz Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Uzysk/utrata Sygnity
wniosek do SKO
Urlop macierzyński a wychowawczy
jak zrobić w sygnity dec. uchylającą różne okresy
Java błąd
co oznacza "wszczęcie na wniosek"?
matka samotna a drugie/trzecie dziecko
Skład rodziny i dochody
wznowienie postępowania do uchylonej decyzji
Data utraty od Sygnity
Ostrzeżenia po weryfikacji w CBB
dwoje dzieci u ojca i dwoje u matki