KONFERENCJA POPOWO 2014

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
Beata***

KONFERENCJA POPOWO 2014

Post autor: Beata*** »

Drodzy Organizatorzy Konferencji!
Bardzo dziękuję za zaproszenie! Oczywiście było profesjonalnie i bardzo, bardzo sympatycznie. Nasze założenia i wypracowane wnioski muszą mieć odzwierciedlenie w ustawie, aby tak się stało jesteśmy gotowi na szeroko rozumianą współpracę! Niech żałują te osoby, które nie dotarły do Popowa. Tyle mądrych słów padło, i sensownych propozycji. Kochani, a teraz czekamy na WIĘCEJ....!
POZDRAWIAM!
Damian tbg
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: KONFERENCJA POPOWO 2014

Post autor: Damian tbg »

Wielkie Dzięki dla Organizatorów, ale również dla wszystkich uczestników. Jestem przekonany że realizacja omówionych zagadnień jest możliwa tylko w dalszym ciągu wymaga zaangażowania nas wszystkich. Coś się zaczęło i mam przekonanie że damy radę plany zrealizować.
Pozdrawiam
Damian tbg
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

https://www.youtube.com/watch?v=DUb1kA1aokA
a tak tworzy się propagandę sukcesu
Beata***

Post autor: Beata*** »

Damian,
dzięki za ten link ;)
kto jest medialny, ten wygrywa! myślę, że mimo wszystko jest nas więcej niż w towarzystwie NASZ DOM, natomiast rzecznik praw dziecka - to czyta teoria. na jego wniosek dzieci z rodziny zastępczej zostały przeniesione do naszej placówki w trybie natychmiastowym! przebywały w niej 7 lat! dlatego też działajmy, aby pokazać jak jest w rzeczywistości i aby urealnić wizerunek RDD, RZ, a także pokazać, że w naszych placówkach jest po prostu normalnie !
pozdrawiam serdecznie!
marcin75

Post autor: marcin75 »

Witam.
Dziękuję za miłe słowa. Też mam nadzieję, że uda się zrobić coś więcej. Powołanie stowarzyszenia jest tylko kwestią czasu. Zrobimy wszystko aby ta kwestia była bardzo krótka. Pozdrawiam i dziękuję za Wasz udział.
Bożena K

Post autor: Bożena K »

Witam,
Konferencja była owocna, miejmy tylko nadzieję, że nasza współpraca nie skończyła się wraz z zakończeniem konferencji. Pozdrawiam i dziękuję organizatorom za zaangażowanie i wolę walki do stworzenia czegoś sensownego. Zabrzmiało patetycznie, co? :)
Wojtek.

Post autor: Wojtek. »

Witam moi drodzy,
rzeczywiście konferencja w Popowie to strzał w dziesiątkę. Doskonała okazja do wymiany myśli, dobrych praktyk, konsultacji różnych rozwiązań.
Wszyscy z pewnością cieszymy się, że udało się "skrzyknąć" masę świetnych ludzi z całego kraju; usłyszeć wiele bardzo trafnych spostrzeżeń. Super, że mieliśmy okazję do przedstawienia naszych bolączek i uwag przedstawicielowi MPiPS p. Katarzynie Napiórkowskiej - myślę, że zapamietała słowa naszego żalu, że naszym dzieciakom i nam jest bardzo przykro gdy się nasze placówki nazywa w mediach i przestrzeni publicznej "bidulami", "sierocińcami"; gdy się naszą rolę marginalizuje w sytuacji gdy jesteśmy najczęściej "ostatnią deską ratunku".
Bardzo dobrze, że dojrzelismy do zawiązania organizacji (stowarzyszenia), w ramach której będziemy reprezentować nasze środowisko, podejmiemy działania zmian w Ustawie z korzyścią dla dzieciaków w placówkach op - wych (zanim trafią ponownie do swoich rodzin, rodz. zastępczych i innych form opieki).
A żeby powyższy pomysł nie pozostał tylo w planach, pamietajmy że wszyscy musimy się w to angażować i propagować naszą działalność na swoim terenie wsród pozostałych placówek op - wych.
Ufam, że do rychłego zobaczenia ;)
Pozdr.
Damian tbg
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Jutro jest u mnie TVP lokalna, w związku z 50 placówki, lecz zamierzam opublikować sygnał płynący z POPOWA, to o czym Wojtek napisał że Dzieciakom, pracownikom i wszystkim tym co chcieli nas poznać bliżej czyli wszystkim naszym przyjaciołom, jest przykro że marginalizuje się ich samych przez propagandę ideologiczną której celem jest błyszczeć w świetle jupiterów nie mając nic mądrego do powiedzenia i zaproponowania.
Wojtek.

Moi drodzy,
z nowelizacją ustawy o pieczy tak się posłowie spieszą, że znowu "skonsultowali" ją tylko ze swoim GURU TP.
Z zapisami prawie przyjętej wersji możecie się zapoznać pod linkiem: https://orka.sejm.gov.pl/Druki7ka.nsf/Pr ... 4-2014.pdf
Jesli ktoś zobaczy w projekcie nowelizacji coś bardzo niepokojącego to pilnie prosimy o inf. tu na forum lub na mój (Wojtek) mail: [email protected] lub Marcina [email protected]. Może uda sie coś zdziałać.
Pozdr.
Wojtek
Wojtek.

Kochani PILNIE to znaczy najpóźniej do niedzieli !!!
W pon jest posiedzenie komisji w Sejmie na ten temat.
Pozdr.
ODPOWIEDZ