KONIEC PROTESTU RODZICÓW - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 01 kwie 2014, 14:33

Rodzice do piątku w Sejmie wywalczyli 1000 zł od 1 maja, druga grupa WO 520 otrzyma ustawę która nie realizuje wyroku TK

cóż czekamy teraz na postępowanie przed TK ale to już problem nowego Rządu :)
~tak

Napisano: 01 kwie 2014, 14:53

Tylko kto ci to zgłosi do TK.? A na pewno nie zrobi tego RPO, które jest na usługach PO i jego ryżego guru.
~m&m

Napisano: 01 kwie 2014, 14:55

grupa posłów opozycji i senatorów, można jeszcze do Prezydenta napisać :)

jedno jest jak w banku WO muszą przyjąć zasiłek dla opiekuna aby otrzymywać 520 zł miesięcznie
~tak

Napisano: 01 kwie 2014, 22:58

aTK na jakich uslugach jest?Nic nam nie da!!!
~Malwina

Napisano: 01 kwie 2014, 23:04

To znaczy ze rodzice protestujacy w sejmie juz zakonczyli protest i nie walcza o dalsze podniesienie swiadczenia. Mysle ze przerwane jest chwilowo .Dla mnie strajkujace mamy niepełnosprawnych dzieci sa wielkie pozdrawiam
~becin

Napisano: 01 kwie 2014, 23:04

To znaczy ze rodzice protestujacy w sejmie juz zakonczyli protest i nie walcza o dalsze podniesienie swiadczenia. Mysle ze przerwane jest chwilowo .Dla mnie strajkujace mamy niepełnosprawnych dzieci sa wielkie pozdrawiam
~becin

Napisano: 01 kwie 2014, 23:39

Dla mnie strajkujące mamy niepełnosprawnych dzieci sa wielkie pozdrawiam

tak - a opiekunowie osób dorosłych nie są wielcy? oni nic nie znaczą? bo tylko dlatego, że oni mają ze sobą dzieci? a w jaki sposób my możemy zabrać ze sobą osoby chore - których nie da się utrzymać w obiekcie zamkniętym - innym niż iż znane - obcym im na co dzień - z chorobami : najcześciej Alzhaimera, Parkinsona, leżącymi, wymagającymi 24 godzin opieki na dobę, czym się różni taki opiekun od opiekuna dziecka? tylko wiekiem podopiecznego , ale jakie są różnice we wspomaganiu naszego państwa w opiece w tych dwóch grupach osób niepełnosprawnych? to sami wiecie aż za dobrze
~Małgorzata

Napisano: 02 kwie 2014, 1:49

Mam nie skończone 23lata a od 3 lat siedzę z dziadkiem w domu bo nie mogę iść do normalnej pracy i musze się nim opiekować. Mogę się założyć, że nie każdy by robił takie rzeczy jak ja w moim wieku bo by się brzydził. Rano wstać zmienić pampers i to wszystko robie. Ja sam się bardzo brzydzę ale kocham go i zrobię wszystko dla niego.
Rodzice specjalnie z pracy nie zrezygnują aby opiekować się dziadkiem ponieważ ciekawe kto w takim momencie dom utrzyma? Jestem jak najbardziej za tym aby było dla opiekunów dzieci niepełnosprawnych jak i dla starszych osób taka sama pomoc! Mam nadzieję że jak najszybciej zostanie przywrócone i wypłacone zaległe.
~Równość

Napisano: 02 kwie 2014, 8:08

rodzice niepełnosprawnych dzieci nadal protestują w sejmie , tylko mało jest komunikatów na ten temat.
~dd

Napisano: 02 kwie 2014, 9:03

Małgorzata osoby opiekujace sie doroslymi osobami bardzo dobrze ze walcza o swoje tez popieram jak sie nikt nie odezwie i nie benda domagac sie bedzie latami tak jak jest teraz. I matka ktore opiekuja sie niepelnosprawnymi dziecmi i osoba ktore zajmuja sie doroslym wszystkim jest bardzo ciezko pozdrawiam
~becin

Strona 1 z 2    [ Posty: 20 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x