nie, pytałam kontrolera z RIO, to powiedział, że absolutnie nie księgować przez to konto. wiem, że TW mnie teraz zbeszta, ale ja nie księguję tak i nie mam zamiaru na razie.
...i na dziś jest to bardzo rozsądna praktyka, zważywszy na fakt, że w bilansie po aktywach trwałych z niewiadomych powodów nie ma pozycji długoterminowe czynne RMK...choć po pasywach są zobowiązania długoterminowe. Jednakże ponoć jeszcze w tym roku będą zmiany RMF i wtedy będziemy się martwić co dalej. A tak wyprzedzając to co ma być, pouczcie się o technikach wyceny aktuarialnej przy świadczeniach bezterminowych.
ja stosuję konto 640 od maja. ciekawe czy Bestja przyjmie Rb-28s po "nowemu" i czy RIO się nie przyczepi.
kiepsko się teraz uzgadnia klasyfikację (pracuję na Groszku)
gumi pisze:nie, pytałam kontrolera z RIO, to powiedział, że absolutnie nie księgować przez to konto. wiem, że TW mnie teraz zbeszta, ale ja nie księguję tak i nie mam zamiaru na razie.
...a za co tu niby besztać?
A nie księguj....a po co to niby robić? Po diabła komuś rzetelność ksiąg? Fikcja lepsza niż stan rzeczywisty.
Jeśli potrafisz to pomyśl...zwróć uwagę na wymienione przepisy...a jak nie potrafisz to księguje jak tam ci pasuje... ale nie udawaj, że to co robisz to księgowość