Otrzymuje pomoc na kontynuowanie nauki. W marcu kończę studia inżynierskie, a magisterskie zaczynają mi się w październiku.
Nie chciałbym stracić pomocy, więc chciałbym od marca pójść do innej szkoły. Czy muszą to być studia, czy może to być np. szkoła policealna lub jakiś kurs zawodowy?
Pozdrawiam!
Kontynuowanie nauki poziom ksztalcenia
Re: Kontynuowanie nauki poziom ksztalcenia
dziwny przypadek. pomoc przysługuje na okres kontynuowania nauki, na czas trwania roku akademickiego. poza tym pomoc realizowana według planu usamodzielnienia. powinno byc zawieszenie na czas przerwy a od października wznowienie wypłaty. co to znaczy pójść do innej szkoły? nic sie w marcu nie zaczyna. poza tym jestes \"starym\" wychowankiem więc pomoc nie przysługuje na okres kursu zawodowego
W planie mam napisane, że po skończeniu obecnych studiów kontynuuję naukę na studiach magisterskich. Obecne kończę luty/marzec i mogę kontynuować naukę w nowej szkole od semestru letniego. Niestety studia magisterskie na moim kierunku zaczynają się dopiero od semestru zimowego. (w momencie pisania planu uczelnia rekrutowała w letnim).
Uzyskałem podobną odpowiedź od swojego opiekuna, ale chciałbym zapytać o opinię innych czy jest możliwość modyfikacji planu aby iść do innej szkoły np. od semestru letniego iść na inny kierunek lub np. od semestru letniego iść do szkoły policealnej i wtedy od września na magisterskie.
Chodzi o to aby nie stracić przez okres pół roku pomocy, gdyż dochód mam niewielki.
Pytanie tylko, czy prawo zabrania mi np. kontynuować naukę na niższym poziomie. (np. za zmianę 3 razy szkoły ponoć zabierana jest pomoc).
Uzyskałem podobną odpowiedź od swojego opiekuna, ale chciałbym zapytać o opinię innych czy jest możliwość modyfikacji planu aby iść do innej szkoły np. od semestru letniego iść na inny kierunek lub np. od semestru letniego iść do szkoły policealnej i wtedy od września na magisterskie.
Chodzi o to aby nie stracić przez okres pół roku pomocy, gdyż dochód mam niewielki.
Pytanie tylko, czy prawo zabrania mi np. kontynuować naukę na niższym poziomie. (np. za zmianę 3 razy szkoły ponoć zabierana jest pomoc).
jeśli rozpoczniesz kształcenie np w szkole policealnej to dostaniesz dalej pomoc trzeba zrobić modyfikacje planu usamodzielnienia dobrze by było jeśli pójdziesz od października na studia ciągnąc też te szkoły. To juz się postaraj o jakąś szkołe od stycznia złóż podanie bo faktycznie od marca to już drugi semestr
jeśli rozpoczniesz kształcenie np w szkole policealnej to dostaniesz dalej pomoc trzeba zrobić modyfikacje planu usamodzielnienia dobrze by było jeśli pójdziesz od października na studia ciągnąc też te szkoły. To juz się postaraj o jakąś szkołe od stycznia złóż podanie bo faktycznie od marca to już drugi semestr
Oprócz Kontynuowanie nauki poziom ksztalcenia - Stare tematy przeczytaj również:
decyzja o umorzeniu postępowania
bariery
roczne sprawozdnie koordynatore RPZ
kryteria
turnus faktura
poszukiwanie biologicznych
postanowienie prawomocne czy wykonalne???
bezpłatne szkolenia podnoszące umiejętności rodzin zastępczych
Pełnoletni pozostający w rodzinie zastępczej
pomoc spoleczna
Pilne_prośba o pomoc-umieszczenie dziecka z RZ w Pogotowiu Opiekuńczym
dokumentacja rodzin zastepczych
zgłaszanie do OAO
aktywny samorzad
Zaproszenie
NF Walker