pani od 2006r pobiera u nas rodzinne, dostalam pismo z rops ze maz od 01.01.2012 podlega ustawodawstwu szwedzkiemu, czy ja mam ja teraz wezwac i wstrzymac jej rodzinne w polsce czy co?
ale to jest postanowienie, że zachodzi koordynacja czy tylko informacja ? jak informacja to występujesz do ROPS z zapytaniem czy mają zastosowanie przepisy o koordynacji .. jak postanowienie to uchylasz świadczenia
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
u mnie jest tak, że jak dostaję pismo informujące mnie, że jakiś człowiek pracuje w innym państwie i podlega ichniejszym przepisom to tym samym piśmie ROPS mnie informuje, że muszę wystąpić z zapytaniem czy zachodzi koordynacja .. i dopiero wtedy dostaję postanowienie, że zachodzi ....
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
jak masz wyraźnie napisane, że zachodzi koordynacja od .. do nadal to uchylasz świadczeni i przekazujesz wnioski wraz z dokumentami do ROPSu