koordynacja - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 30 lip 2016, 0:37

Witam
Złożyłam w ropsie wniosek o zasiłek pielęgnacyjny oraz 500 plus.Były mąż mieszka w Niemczech i nie chce udzielić informacji na temat swojego zatrudnienia.Napisałam we wniosku,że nie posiadam żadnych informacji na ten temat.20 maja złożyłam wniosek,a 21 lipca rozmawiałam osobiście z Panią,która prowadzi tą sprawę powiedziała,że napiszą do niemieckiego urzędu i dowiedzą się,gdzie pracuje.Dzisiaj przyszło pismo z ropsu,że nie mogą rozpatrzyć tego wniosku bo nie mają jego danych.Wysłali wniosek na nowo do wypełnienia.Co robić
mariiia

Napisano: 30 lip 2016, 13:27

jesteście Państwo po rozwodzie ?
wiedzma
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 21 sty 2016, 23:07
Zajmuję się:

Napisano: 30 lip 2016, 15:44

wiedzma pisze:jesteście Państwo po rozwodzie ?
Tak jesteśmy.
mariiia

Napisano: 30 lip 2016, 15:55

mariiia pisze:
wiedzma pisze:jesteście Państwo po rozwodzie ?
Tak jesteśmy.
Złożyłam także wniosek o przekazywanie niemieckich świadczeń rodzinnych.Mąż twierdzi,że sprawa jest w toku. Odpowiedż z ropsu:
Pani prośba o przekazywanie niemieckich świadzczeń rodzinnych na konto w Polsce została przesłana do właściwej instytucji holenderskiej(BFA Familienkasse Chemnitz.
Nie rozumiem co ma wspólnego zasiłek z Niemiec z holenderską kasą.
mariiia

Napisano: 30 lip 2016, 16:57

Sytuacja wygląda w ten sposób:
Były mąż pracuje w Niemczech.Twierdzi,że nie pobiera zasiłku rodzinnego na córkę w Niemczech.Córka ma orzeczenie o niepełnosprawności.Nie pobieram na córkę żadnych zasiłków,ponieważ ojciec dziecka nie chce udzielić danych,gdzie pracuje. Czy można,gdzieś złożyć skargę na byłego męża.
mariiia

Napisano: 03 sie 2016, 0:52

nie mozna, ale mozna się odwołać od decyzji ROPS. Szczegolnie ze widac, ze mają jakis bałagan skoro facet w Niemczech a oni wysyłają niby do holandii. Moze jeszcze raz prozmawiac z osoba która sprawę Pani w ROPS prowadzi?
tynaaaa

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x