koordynacja - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 31 sie 2016, 9:42

Kilka lat Pani X brała zasiłek rodzinny na dziecko przedstawiajac że ma alimenty /Wyrok przyznające alimenty w aktach sprawy/ I teraz Pani X przyszła z aktem zawarcia ślubu z ojcem dziecka i okazało się że Pan przez wszystkie lata pracuje za granicą .Pani wystapiła z wnioskiem o uchylenie decyzji w związku z zaistniałą sytuacja Dla mnie to najlepsze wyjsie zrobic decyzje uchylajaca na wniosek Ale zastanawiam się czy nie nalezy cioś robic w zw z tym że pan pracował za granicą ? Mam nadzieję że nie Prosze potwierdzcie
PITAB

Napisano: 31 sie 2016, 9:51

Zupełnie prawidłowo to "starocie" powinnaś wysłać do ROPS z zapytaniem o koordynację bo OJCIEC DZIECKA przebywał za granicą.

P.S. Jednakże "możesz" przemilczeć stare wnioski, ale to juz tak do końca prawidłowe nie jest... przemyśl (rozumię cię, bo też u nas kilka spraw takich wyszło, a osoby od lat biorą u nas)
*Ilona

Napisano: 31 sie 2016, 10:15

Dzieki Ilonka Przemilcze ,przecież ja nadal nie wiem czy on za granicą pracował ale z tego co słyszałam to pracował za granicą ale umowa u polskiego pracodawcy
PITAB

Napisano: 31 sie 2016, 10:56

Trochę się boję..A jakim art. w św rodzinnych poprzeć decyzje uchylajacą ? Prosze mi podpowiedzieć kpa to 155 a rodzinne ? P R O S Z E
PITAB

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x