Powiedzcie mi, czy jeśli zachodzi koordynacja i Urząd Wojewódzki przyznaje Św to badają dochód przyznając na 1 dziecko ? mam sytuacje, gdzie rodzina złożyła wniosek na 500 na okres 2016/2017 w sierpniu tamtego roku, rok bazowy wtedy był wiadomo 2014 . dwoje dzieci, rodzina ubiega się z dochodem. najpierw dostałam postanowienie że koordynacja zachodzi od 11.09.2017 r. w związku z czym ja jestem organem właściwym żeby przyznać za sierpień 2017 r., ok, badam dochód, mam oświadczenie Pana ze z działalności na ryczałcie za 2014 r. miał ponad 70 tys dochodu. plus jeszcze inne dochody, więc dochód na osobę wyszedł mi ponad 1800 zł, wydaje decyzję, że na 1 odmowa, na drugie jak najbardziej się należy za ten sierpień. Dziś mi przychodzi decyzja z Luwu , że za wrzesień na dwoje dzieci przyznali, i ja się pytam dlaczego ? skoro dochody te same, bo okres ten sam? a żadnych utrat nie było ?
"Jeżeli płacicie ludziom za to, że nie pracują, a każecie im płacić podatki, gdy pracują, nie dziwcie się, że macie bezrobocie."