Koordynacja, a rzeczywista wypłata? Jak to u Was jest? - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 03 kwie 2018, 19:02

Dostałam pismo z LUWu, że w rodzinie od 01.05.17 do teraz zachodzi koordynacja. Co to dla mnie oznacza bo już zgłupialam ?

Może razem dojdziemy do ładu..

Syt wygląda w tej rodzinie tak, że to Pani pracuje w Nimczech, a Pan w Pl - 2 dzieci. Mieszkają oczywiście z dziećmi w Pl.

Czy zdarzało się u Was, że LUW czy jeszcze ROPS ustalil koordynację jednego miesiąca a ograniczyl świadczenia decyzja dopiero od następnego, w tym przypadku od czerwca??
Wczesniej dzwonili do mnie z LUWu żeby uchylić moja decyzję z dniem 01.05 żeby mogli przyznać na 2 dzieci za maj jeszcze, a teraz po kilku dniach przychodzi pismo, ze koordynacja zachodzi od 1 maja. Moim zdaniem skoro zachodzi od 01.05 to już na pierwsze u mnie rodzina nie dostanie. Czy jednak się mylę?

Nie wiem czy oni zmienili zdanie czy mogą robić tak jak prosili i mimo, że zachodzi koordynacją wypłacać jeszcze przez miesiąc u nas w Pl na 2 dzieci. Dodam, że Pan ma 2 tyś netto więc nie chce mi się wierzyć żeby Pani zarobiła tylko 1400zl w Niemczech..
Magdalenaa24
Stażysta
Od: 11 lut 2018, 20:53
Zajmuję się: ŚW ŚR FA

Napisano: 03 kwie 2018, 19:18

Z twojej strony to musisz uchylić decyzję na okres 2016/2017 z dniem 01.05.2017 r. i prawomocną decyzję wysłać do Urzędu Wojewódzkiego. Wojewoda wyda swoją decyzję za okres od 1.05.2017 do 30.09.2017. Skoro Pani podjęła pracę od 1 maja 2017, a wcześniej się kwalifikowała rodzina do pobierania świadczenia na pierwsze dziecko, to powinno być przyznanie za maj i czerwiec na pierwsze dziecko i od lipca odmowa.
Ewentualnie później decyzja wojewody o nienależnie pobranym od lipca, jeżeli świadczenie było wypłacane.
Nessa
Praktykant
Od: 06 lip 2017, 17:02
Zajmuję się: SW

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x