Koordynacja - co robić? - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 03 lut 2020, 9:45

Pani złożyła wniosek w lipcu, we wniosku wpisała, że mąż pracuje od stycznia do września 2019 r.,przyszła odpowiedź od UW, że przyznają świadczenie od lipca do końca września, w uzasadnieniu dopisując, że kolejna informacja zostanie przesłana po dostarczeniu dokumentu potwierdzającego zatrudnienie za granicą.
Nie ma mowy o tym, że od października my jesteśmy organem właściwym i że to my mamy od 01.10.2019 kontynuować wypłaty.
Wnioskodawczyni dostarczyła do nas oświadczenie, że mąż przebywa i pracuje w Polsce, które dosłaliśmy do UW.
Dodzwoniłam się do UW. Pani, z którą rozmawiałam powiedziała mi, że mamy czekać na kolejną informację, w której poinformują, że nie zachodzi już koordynacja.
Natomiast Wnioskodawczyni była w UW i tam powiedziano jej, że my sami powinniśmy już wypłacać od momentu dostarczenia oświadczenia o przebywaniu w Polsce.

Co w takiej sytuacji, miał już może ktoś podobnie ??
Ann2323
Praktykant
Od: 11 cze 2019, 19:20
Zajmuję się: ŚW, ST

Napisano: 03 lut 2020, 10:40

Witam. Miałam takie przypadki. Tworzyłam informacje przyznające od tego okresu i wypłacam, ponieważ dzwoniłam do UW i powiedzieli, że oni w tej sprawie już nic nie robią (a w informacji od nich nie było o tym mowy)
Hogusy
Praktykant
Od: 12 sie 2019, 12:51
Zajmuję się: świadczenia wychowawcze

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x