koordynacja ile wypłacić? proszę o pomoc

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
Katarzynaops
Praktykant
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

koordynacja ile wypłacić? proszę o pomoc

Post autor: Katarzynaops »

koordynacja występuje w okresie od 01.12.2017r. do 15.08.2018r. - za ten okres wojewoda odmówił przyznania prawa do świadczenia wychowawczego. (przekroczenie kryterium) W pozostałym okresie tj., od 16.08.2018r. do 30.09.2018r. element koordynacji nie ma zastosowania i organem właściwym do wystawienia decyzji jest tut. Ośrodek.
Czy w przypadku przyznania świadczenia stronie przysługują świadczenia za cały sierpień w kwocie 500 zł czy mamy tu do czynienia z świadczeniem podzielnym na dni ?
Honoratka
Stażysta
Zajmuję się: świadczenia wychowawcze
Kontakt:

Re: koordynacja ile wypłacić? proszę o pomoc

Post autor: Honoratka »

świadczenie w przypadku koordynacji jest niepodzielne. Miałam podobny przypadek i wypłaciłam kobiecie tylko jak w twoim przypadku - wrzesień. W decyzji napisałam, ze świadczenie przyznane w okresie od 16.08.2018 do 30.09.2018 i dodałam, że świadczenie za miesiąc sierpień w wysokości 500 zł nastąpi na podstawie decyzji Urzędu Wojewódzkiego, gdyż świadczenie w tym przypadku jest niepodzielne.
ODPOWIEDZ