Jak postępujecie: na początku roku bądź na koniec 2019 wojewoda przysłał pismo ze zachodzi koordynacja do 30.04.2020, a od maja 2020 jesteśmy my jako ops do wypłaty sw, ponieważ mąż klientki miał umowę do któregoś kwietnia. Teraz klientka poinformowała, że mąż znów będzie miał umowę niby z ta samą firmą tylko inny pracodawca (delegowany przez polskiego pracodawcę do pracy), i teraz: czy wystarczy pismo przewodnie ze klientka w dniu ... dostarczyła takie dokumenty - czyli umowa, druk A1, świadectwo pracy czy jeszcze coś i czy znów pytamy czy zachodzi koordynacja czy nie?
Ja miałam podobną sytuację ostatnio. U mnie facet miał przedłużenie kontraktu do przyszłego roku. Zadzwoniłam do wojewódzkiego. Pani kazała wysłać skan tego kontraktu i wniosek + pismo przewodnie. I tak, będą sprawdzać czy nadal zachodzi koordynacja. Mi kazała wysłać empatią żeby było szybciej niż przez epuap, ale to zależy czy macie wykupioną usługę wysyłania przez empatię
Pytanie czy było już wasze rozstrzygnięcie od maja 2020? Jeśli tak to odsyłacz na Art 16 ust 2 jeśli nie to możesz śmiało dostać tylko nową umowę plus a1 i w piśmie poinformować o sytuacji.
Tak u nas była już wydana decyzja od 01.05.2020, więc powołam się na art. 16 ust. 2 i mam dołączyć dokumenty które klient przyniesie z pismem przewodnim czy zachodzi koordynacja - dobrze rozumiem?