Koordynacja pomocy - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 16 lut 2021, 10:43

Witam@Was,
Piszę do Państwa bo wiele razy już znalazłam tutaj fachową pomoc.
Jestem samotną matką 2 dzieci. Z ojcem mojego syna rozstałam się wlaściwie zaraz po urodzeniu syna. Jest dzieckiem niepelnosprawnym. Ojciec mojego syna poznac 4 lata temu panne, ktora niesamowicie go na mnie nabuntowala i zepsula doszczetnie nasze relacje. 3 lata temu napisal on podczas ugody alimentacyjne adres zamieszkania w Uk. Od tej pory zablokowano nam wszelkie swiadczenia i pouchylano decyzje. Jestem jedynym zywicielem rodziny. Chetnie poszlabym do pracy ale sytuacja zyciowa zmusza nas do tego abym byla.przy synu, ktory wymaga mojej calodobowej opieki. Pobieramy swiadczenie pielegnacyje, ale dla.urzedu wojewodzkiego to i tak nie wystarczam . Na decyzje czekamy od sierpnia
I nic. Minely ponad 3 lata odlad znalam ades ojca dziecka. Dzis nie wiem juz o nim nic. Jedynie to, ze spodziewa sie z partnerka 3 dziecka. Nie wiem gdzie jest i co robi, a jestem w kolko za to kara.
Do urzedu nie trafiaja slowa - nie wiem. Gorza mi, ze i tak go sprawdza a ja odpowoem za skladanie falszywych zeznan.
W ostatnim wniosku na 500 plus zaznaczylam, ze zaden czlonek mojej rodziny nie jest upowazniony do ponierania swoadczen. Kontaktowalam sie z uk, ktora byla ostatnim miejscem mi znanym. Powiedziano mi tam, ze nie ma mozliwosci pobierania swiadczen na dziecko mieszkajace poza granicami uk, i on nie jestnupowazniony do poboerania swoadczen. Na podstawie wykonanych kilku telefonow na wlasny koszt i w kolko otrzymywania tych informacji, wyplenilam wniosek zgodnie z posiadana przeze mnie wiedza.
Czy cos mi za to grozi? Czy jest jakis przepis, ktory nakazuje mi wiedze o bylym , ktorej ja nie posiadam?
Prosze pomozcie mi. Dojze ze mam niepelnosprawne dziecko, jestem samotna matka mam tone zmartwien i problemow, to jeszcze musze uzalezniac pomoc od panstwa od danych, ktorych ja nie znam. Probowalam od tego czlowieka, uwolnic sie latami, ucieklam od niego, podjelam leczenie po tym zwiazku, a dzisiaj ktos mi mowi ze mam sie go prosic o dane i zaswiadczenia.
Pomocy
Xevxevx
Praktykant
Od: 08 paź 2019, 16:04
Zajmuję się: Wychowanie niepełnosprawnego syna

Napisano: 16 lut 2021, 15:41

Udzieliłem już Pani odpowiedzi w innym temacie.
https://www.kasarodziny.pl/
bubek
Podinspektor
Od: 26 lis 2018, 20:53
Zajmuję się: koordynacja
Strona WWW: https://www.kasarodziny.pl

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x