Koordynacja - wezwać do uzupełnienia wniosku ? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 22 cze 2018, 9:27

Pani złożyła wniosek na zasiłek rodzinny oraz świadczenie wychowawcze w których zaznaczyła że ojciec dzieci przebywa zagranicą. Musiała donieść dokumenty niezbędne do przesłania wniosku do ŚUW , niestety oczywiście nie doniosła i teraz jest już czas na wezwanie jej o dostarczenie tych dokumentów, kwestia jest taka czy wezwać ją z klauzurą że niestasowanie się do wezwania skutkuje pozostawieniem wniosku bez rozpatrzenia czy nie wzywać jej w ogóle i przesłać tak wniosek do ŚUW.
nie wiem jak postąpić po tych nowych wytycznych przekazanych właśnie przez ŚUW.
Violla
Starszy referent
Od: 17 gru 2015, 15:16
Zajmuję się:

Napisano: 22 cze 2018, 9:47

Skoro złożyła na zasiłek rodzinny (bo nie wiem czy SW jest na pierwsze czy drugie dziecko), to musi dołączyć dokumenty dotyczące dochodów z zagranicy, musimy mieć datę uzyskanego dochodu (czy było to w roku bazowym czy po). Więc uważam że jak najbardziej wezwać Panią i pouczyć o skutkach niezastosowania się do wezwania.

Choć swoją drogą powinien to robić wojewoda.
jollaa
Starszy referent
Od: 27 mar 2017, 12:36
Zajmuję się: SR

Napisano: 22 cze 2018, 12:09

Wezwać do uzupełnienia. na szkoleniu mówili, że nawet jak nie doniesie wymaganych dokumentów to wniosek należy wysłać do wojewody z info, że strona nie zastosowała się do wezwania. Masz wtedy czyste konto.
b@rtosz
Stażysta
Od: 30 mar 2018, 10:40
Zajmuję się: Świadczenia rodzinne, fundusz alimentacyjny, świadczenia wychowawcze

Napisano: 22 cze 2018, 13:08

a ten człowiek , który jest za granicą to jest w składzie rodziny czy nie, bo jeżeli nie jest to czy mamy prawo żądać takich dokumentów i pozostawiać bez rozpatrzenia, chyba nie
LucB
Referent
Od: 07 gru 2016, 11:31
Zajmuję się: wszystko

Napisano: 22 cze 2018, 13:29

Jest to ojciec/ mąż tej Pani jest w składzie rodziny.
Zrobiłam wezwanie i jeśli nie przyjdzie wyślemy tak jak mamy do ŚUW.
Violla
Starszy referent
Od: 17 gru 2015, 15:16
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x