Kwota na środowisko to 800 zł brutto brutto zgodnie z programem Korpus Wsparcia Seniora. A jak w przypadku kiedy będzie odpłatność? Proporcjonalnie będziecie zmniejszać koszt? Jak to u was będzie wyglądało? Nie mamy specjalistycznych usług opiekuńczych, więc nie wiem jak wygląda sytuacja, bo to chyba podobnie będzie rozliczane.
Myślę, że wynagrodzenie dla sąsiada, to jedno, a odpłatność za godzinę usługi, to inna sprawa. Z tych 800 brutto brutto, myślę płacić za wykonane godziny z umowy zlecenia dla opiekunki, a odpłatność za godzinę usługi na dochody do UG.
Czy ktoś ma informację z czego finansowany jest ten program na 2024 rok czy z ustawy budżetowej czy z Funduszu Covid, bo myślę, że od tego zależy czy konieczne będzie odrębne konto bankowe?
Czy u Was działają usługi sąsiedzkie? Ludzie zgadzają się na nie mimo odpłatności? Jak wysoką macie odpłatność? Zastanawiamy się nad przyjęciem środków bo chętnych było sporo ale jak ma być odpłatność od tych ludzi którym świadczona jest usługa to rezygnują. Będę wdzięczna za pomoc