witajcie, wystawiłam dłużnikom TW w latach 2010, 2011, 2012 - poprzedzone były upomnieniami z kosztami 8,80. Z US nigdy nie mialam żadnej wpłaty. międzyczasie kilku dłużnkiów zaczęlo wpłacac ale jak kompletnie zapomniałam o kosztach upomnienia, zupełne zaćmienie. Czy ja powinnam przy wpłacie dłużnika do nas i rozliczeniu z księgowością odjąć te koszty upomnień ? one zostają w urzędzie ?
podnoszę temat ponownie. Mam wpłatę dłużnika i kilka k. upomnienia z różnych okresów świadczeniowych, moja księgowa uparła się że skarbniczka nie zgadza się aby kwota wpłacona od dłużnika była rozksięgowana na koszty upomnienia. Jak ma być poprawnie, i nie pasuje tu art. 115 ponieważ nie jest to kwota wyegzekwowana, a wpłata dłużnika. Muszę mieć konkretne przepisy
Proszę zwrócić uwagę na to, że w poniżej przytoczonym przepisie znajdujemy wskazówkę odnośnie trybu ściągania kosztów upomnienia, więc art. 115 w którym określono pierwszeństwo zaspakajania kosztów egzekucji przed innymi należnościami - jak najbardziej \"pasuje\".
Rozdział 9. Podział kwoty uzyskanej z egzekucji
Art. 15
§ 2. Koszty upomnienia obciążają zobowiązanego i, z zastrzeżeniem § 3, są pobierane na rzecz wierzyciela. Obowiązek uiszczenia kosztów upomnienia przez zobowiązanego powstaje z chwilą doręczenia upomnienia.
Koszty te podlegają ściągnięciu w trybie określonym dla kosztów egzekucyjnych.
-----------------------------------
Znajdujemy tu również odpowiedź na pytanie: na jakich zasadach umarzać koszty upomnienia - na takich jak koszty egzekucji.