Witam, wystawiałam upomnienia. Za TW się nie biorę, moja poprzedniczka tego nie robiła a ja jestem tylko na krótki okres za nią więc jak wróci i będzie chciała robic to bedzie jeszcze na to czas, tak mi doradziły inne koleżanki z pracy. Tylko co teraz z kosztami upomnienia? Przy rozliczaniu wpłat od komornika mogę zaznaczyć opcję żeby częśc tej wpłaty pokryła koszty upomnienia? Proszę o pomoc. Wiem, ze nie powinnam tak robić ale jak z tego wyjść? Dodam, że moja poprzedniczka też wystawiała UP a TW nie a kosztów upomnienia żadnych zaległych nikt nie ma.
no to masz problem bo powinny widniec i schodza pierwsze potem kwota reszta a tytuły wykonawcze obowiazkowo
sluchaj dobrych rad zeby ci nikt nic nie zarzucił potem jak odejdziesz
ania ale moja poprzedniczka nigdy nie robiła TW rzadko robiła w ogóle UP, a ja nie mam pojęcia jak robić TW tym bardziej, że nawet nie ma mi kto w tym pomóc. Czyli koszty up. powinny widnieć te zaległe których moja poprzedniczka wystawiła? A co schodzi pierwsze, bo nie rozumiem?
zadziwia mnie takie podejście do tematu..... kontrola ewentualna wykaże, że w danym okresie pracowałaś ty i ciebie zapytają dlaczego tak a nie inaczej zrobiłaś
koszty upomnienia umniejszyć może wpłata komornika skarbowego bądź wpłata osobista dłużnika, nie możesz tego pokryć ze zwrotów od komornika sądowego, stąd zaznacz przy księgowaniu zwrotu, że nie pokrywasz k.upomnienia
póki co TW są do zrobienia obowiązkowo
teraz właśnie patrzę, że wszystkie UP wystawiłam ze złą podstawą prawną Dz.U wpisałam z kpa zamiast o postępowaniu egz. co mam teraz zrobić? Proszę Was o pomoc.