o co chodzi z tym podbijaniem za zgodnośc z oryginałem kopi umowy kompleksowej czy umowy sprzedaży energii elektrycznej ??? dlaczego my jako pracownicy nie mozemy tego skserowac, potwierdzic za zgodnośc z oryginałem i juz??? tylko latanie do energetyki ??/ gdzieś to pisze??/ lub brac oryginał od stony?? wydaje mi sie ze to nie jest ok
no własnie ... wydaje mi sie że kopia umowy to ta którą zrobie sobie sama i podbiję za godnościa z oryginałem.... co wy na to ???? ja jako wnioskodawca nie chciała bym zeby ktoś brał mi oryginał dok..... w
Uważam, ze nie mamy takiego prawa aby potwierdzać za zgodność z oryginałem umowę zakładu energetycznego. Wystarczy jak na kopii napiszemy - \"Oryginał przedstawiono do wglądu\" data podpis.
cały czas umowy podnajmu itp. robię kserokopie i potwierdzam za zgodność z oryginałem i jak do tej pory nikt się nie czepiał, nasi interesanci są zbyt \"bogaci;
żeby wydawać pieniążki na dojazdy itp.
no własnie.... wiec ja nie rozumiem dalczego nie możęmy podbijać umowy sprzedarzy czy umowy kompleksowej za zgodność z oryginałem przecież wówczas stanie sie ona kopią... nie prawdarz??
możemy potwierdzać za zgodność z oryginałem dokumenty przez nas wytworzone, czyli np. kopię decyzji o przyznaniu dodatku mieszkaniowego,
umowę o dostarczanie energii wytworzyła ENEA, więc to oni mogą potwierdzić za zgodność z oryginałem, oprócz notariusza, oczywiście potwierdzenie notariusza kosztuje,
taki jest pogląd radcy prawnego, taki pogląd również przedstawiła nam osoba prowadząca szkolenie,
jeżeli chodzi o dodatki mieszkaniowe, to wnioskodawca nie ma obowiązku dostarczać kopi dokumentów, oczywiście my prosimy o dokumenty i wpinamy do teczki, dla naszego i ich bezpieczeństwa, lecz nigdzie nie ma zapisu że musi dołączyć kopię jakiegoś dokumentu,
również robię kopię za zgodność z oryginałem, dokumenty były wysyłane do SKO, nikt się nie czepiał,
jednak w dodatkach energetycznych jest zasadnicza różnica, bo ustawa wprost mówi o dostarczeniu kopii umowy,
ponadto pamiętajmy, że przyznana dotacja = wzmożone kontrole,
znając życie właśnie takich szczegółów będą się czepiać,